Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / A hüvelygombásodás kezelése

A hüvelygombásodás kezelése

A hüvely egészséges, savas ph értékének felborulásával kialakuló hüvelygombásodás kellemetlen tüneteket okoz és amennyiben nem kerül kezelésre, komolyabb problémákhoz is vezethet a későbbiek folyamán.
Ma már számtalan recept nélkül kapható készítmény található a gyógyszertárak polcain. A leggyakoribbak ezek közül a három napig alkalmazandó hüvelykúpok, valamint ezek kiegészítésére szolgáló gombásodás elleni krémek. Amennyiben tüneteink három nap múlva sem enyhülnek, nem érdemes tovább kísérletezni a recept nélküli szerekkel, célszerű felkeresni nőgyógyászunkat.
Az egyszerű orvosi vizsgálat után szájon át alkalmazandó tablettát, a recept nélkülieknél nagyobb hatékonysággal bíró hüvelykúpot valamint krémet ír fel a nőgyógyász. Ezek a kúpok már több mint három napig alkalmazandóak és a tünetek enyhülésével sem szabad abbahagyni használatukat, mert tüneteink gyorsan visszatérnek. Hangsúlyozottan igaz ez a makacs és sokaknál valóban rendszeresen visszatérő gombásodásra.
A kezelés időtartama alatt kerülendő a szexuális együttlét, valamint az orvos javasolja a partnernek is a gombaellenes krém használatát, amennyiben már megfertőződött volna.
Egyéb házi praktikákkal is kiegészíthetjük az orvosi kezelést a tünetek gyorsabb és hatékonyabb enyhítésének érdekében. Női magazinok tucatja javasolja az élőflórás natúr joghurt használatát, egyszerűen a hüvelybe kenve, vagy ezzel átitatott tampon használatát.
A levendula valamint teafaolajos ülőfürdő is hatásos lehet egyes nézetek szerint. Hasonló gyulladásgátló hatással bír a cickafarkfű is. A természetes gyógymódok főleg abban az esetben tesznek hasznos szolgálatot, ha a betegség megjelenése menstruáció idejére esik, hiszen ilyenkor még az orvos sem javasolja a hüvelykúpos kezelés megkezdését. A kúp használatának folyamatosságát sem szabad megszakítani, viszont aki már átélte a tünetek kellemetlenségét, tudhatja, hogy enyhítésük a menstruáció idején is rendkívül fontos.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csecsemőkólika

Tünetei: a csecsemő szervezete tiltakozik a vele szemben támasztott követelmény ellen, miszerint túl gyorsan és …

Leave a Reply