Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Tőserdő – kirándulóparadicsom a Duna-Tisza közén

Tőserdő – kirándulóparadicsom a Duna-Tisza közén

A Duna-Tisza köze hegyek, dombok és vízpartok hiányában nem igazán bővelkedik annyi kirándulóhelyben, mint például az Őrség, az Északi-középhegység, vagy akár Buda és környéke, van azonban egy könnyen megközelíthető, a külföldi nyaralók és a hazai kirándulók, strandolók körében egyaránt népszerű kirándulóhely, Tőserdő.
Tőserdő Lakitelek nyaralórésze, amely Szolnokról, Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról a legegyszerűbben vonattal közelíthető meg, gépkocsival pedig a 44-es, illetve a Lakitelket Tiszaalpárral és Kiskunfélegyházával összekötő főúton.
Olyan településrész ez, ahol mindenki számára találni valamilyen látnivalót. Tőserdő határához érve először kisebb nyaralókat pillanthatunk meg, majd a strand és a vendéglátóhelyek sokasága, végül a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó területrész, ami igazi kirándulóhely és egyúttal horgászparadicsom.
Tavasztól őszig szinte kötelező látvány a Holt-Tisza partján a horgászok sokasága, népszerű nyári rendezvényük a Tőserdő Szépe – Tiszavirág Fesztivál, az erdőben pedig tanösvény segíti a túrázókat. A kirándulóhelyben azonban a csónakázni vágyók sem csalódnak!
Az élővilága és a növénytársulások még mindig őrzik a régi idők emlékeit: őshonos fák, tölgy, nyár, szil, éges és kőris, a Holt-Tisza vízfelületén a fehér tündérrózsa és békaliliom, énekesmadarak, de akár bagoly és denevérek is.
Vállalkozó szellemű túrázók a tömegközlekedés kiiktatásával akár átkirándulhatnak a közeli faluba, ugyanis Tiszaug mindössze pár kilométer a Holt-Tisza partjától, az eltévedés lehetőségét pedig az új Tisza-híd megpillantása zárja ki.
Sétát Tiszaugon is érdemes tennünk, ahol a nyaraló és falusi házak érdekes kontrasztot képeznek, sőt a megfáradt és kiszomjazott túrázó szomját a Tiszaug központjában található kiváló ízű forráskút jó minőségű ásványvize csillapíthatja.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen …

Leave a Reply