Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Tiszafüredi kirándulás

Tiszafüredi kirándulás

Nem csak külföldön, de Magyarországon is találhatunk nagyon szép helyeket. Egyik ezek közül Tiszafüred. Igazi kikapcsolódást találhat itt az ide látogató. A város gyökerei a régmúltba nyúlnak vissza már a 13. századi írásos emlékek között megtalálhatjuk a települést. Először királyi bírtok majd mezőváros lett. A történelem során többször pusztították a Magyarországra betörő népek, de mindig újjá építették. 1984-ben avatták várossá.
Tiszafüred híres a kézműves mestereiről. Fazekasok, kosárfonók gyökerei a régmúlt időkbe nyúlnak vissza. Híres volt egykor a nyereggyártásáról is. Napjainkban felkapott üdülőhely.
Tiszafüred a Tisza-tó mellett található így több lehetőség nyílik a kikapcsolódásra. A Tisza-tó az ökoturizmus fellegvára. Az idelátogatók hajókirándulásokat tehetnek a természetvédelmi területre, amely több ezer vízimadár lakóhelye. A több órás hajókázás során betekintést nyerhetünk a háborítatlan természetbe. A horgászok is megtalálhatják itt az igazi lehetőségeket hisz ez egy igazi horgászparadicsom.
A Tisza-tó kellemes felfrissülést is nyújthat a meleg nyári napokon. Kiépített szabad strandja a vízi sportok és a fürdőzők kedvence, de nem csak szabad vízi strand található Tiszafüreden. Híres a Tiszafüredi Termálfürdő, mely több medencével rendelkezik. A vize pedig a reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas.
Az aktív pihenésre vágyók is találnak itt lehetőségeket. Tiszafüreden a közelmúltban nyitotta meg kapuját a Robin Kalandsziget. Ahol kicsik és nagyok próbálhatják ki a különböző pályákon az ügyességüket és bátorságukat. A kalandpark különlegessége, hogy egy szigeten van ahová, hajóval lehet eljutni.
Az itt megpihenni vágyók válogathatnak magánszállások és szállodák között is kinek, mennyit enged meg a pénztárcája.
Érdemes pár napot ebben a csodálatos városban eltölteni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Leave a Reply