Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen terül el csónakázótóval és játszótérrel. Mellette található barlangfürdő, síneken futó bobpálya, és kaland-park is. A 20. század elején különleges növényekből álló kis arborétummá vált, sok fajta fa és növény található benne, ezek nevei kis táblán olvashatóak is minden fa előtt.. A park közepén a csónakázó tó egy volt kráterben helyezkedik el, melyben számos hőforrás található, így a tó vize mindig 35-47 fok körül van, ezért is szeretnek benne úszkálni a kacsák és hattyúk melyek szintén a park látványosságai közé tartoznak már.. Rengeteg vad kacsa fészkel itt, és szeretnek oda úszni a látogatókhoz finom falatokat remélve. A környező fák ágain mókusok is megfigyelhetőek ahogy ugrálnak egyik ágról a másikra. A tavon lehetőség van vízibiciklizésre is. Találhatóak még tiszta padok és játszótér is a területen, valamint szalonnasütő és bográcsozásra alkalmas erre a célra kialakított hely.
A tó melletti erdő fái között található a Kalandtúra Park. 2005-ben nyílt meg. Mintegy 1000 m2–en, 3-9 m-es magasságba telepített, 25 kiépített akadálypályájával rendelkezik. A pályák környezetbarát, párnafás technológiával kerültek felrögzítésre, így óvva a fákat. A kalandpark három pályarendszerből áll, különböző nehézségi szintek szerint. A kék pálya 3-11 m-es, míg a piros és a fekete pálya 4-11 m-es magasság között mozog. A pályák különböző rönkhidakból, lengőhidakból, stb. állnak.
A pályák biztonságosak, a látogatókat képzett alpinista és barlangász túravezetők kísérik végig. Akik szeretik a kihívásokat és telesítőképességük határainak megismerésére vágynak azok vegyenek részt a túrán mindenképp. A résztvevők oklevelet kapnak, ami tanúsítja a túra teljesítését.
A tó mellett jobbra van a barlangfürdő, ami szabadtéri és benti medencékkel is rendelkezik. Bent sziklaalagút vezet a két tavi medencéhez, melyeknek vize izületi, reumatikus, szív-, és érrendszeri betegségekre, a barlang páradús levegője pedig a légutakra van jó hatással. Feledhetetlen élményt nyújt az ide látogatóknak. Továbbá van még pezsgőfürdő, szauna és gyógyterápiás kezelés is. Aki szeretne több napot eltölteni Miskolc-Tapolcán, a parktól nem messze számos szálláshelyet és hotelt talál, igényeinek és pénztárcájának megfelelően.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Lillafüred Magyarország Észak keleti részén található Miskolc tőszomszédságában. Mind a testnek mind a léleknek felüdülés …

Hozzászólás