Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen terül el csónakázótóval és játszótérrel. Mellette található barlangfürdő, síneken futó bobpálya, és kaland-park is. A 20. század elején különleges növényekből álló kis arborétummá vált, sok fajta fa és növény található benne, ezek nevei kis táblán olvashatóak is minden fa előtt.. A park közepén a csónakázó tó egy volt kráterben helyezkedik el, melyben számos hőforrás található, így a tó vize mindig 35-47 fok körül van, ezért is szeretnek benne úszkálni a kacsák és hattyúk melyek szintén a park látványosságai közé tartoznak már.. Rengeteg vad kacsa fészkel itt, és szeretnek oda úszni a látogatókhoz finom falatokat remélve. A környező fák ágain mókusok is megfigyelhetőek ahogy ugrálnak egyik ágról a másikra. A tavon lehetőség van vízibiciklizésre is. Találhatóak még tiszta padok és játszótér is a területen, valamint szalonnasütő és bográcsozásra alkalmas erre a célra kialakított hely.
A tó melletti erdő fái között található a Kalandtúra Park. 2005-ben nyílt meg. Mintegy 1000 m2–en, 3-9 m-es magasságba telepített, 25 kiépített akadálypályájával rendelkezik. A pályák környezetbarát, párnafás technológiával kerültek felrögzítésre, így óvva a fákat. A kalandpark három pályarendszerből áll, különböző nehézségi szintek szerint. A kék pálya 3-11 m-es, míg a piros és a fekete pálya 4-11 m-es magasság között mozog. A pályák különböző rönkhidakból, lengőhidakból, stb. állnak.
A pályák biztonságosak, a látogatókat képzett alpinista és barlangász túravezetők kísérik végig. Akik szeretik a kihívásokat és telesítőképességük határainak megismerésére vágynak azok vegyenek részt a túrán mindenképp. A résztvevők oklevelet kapnak, ami tanúsítja a túra teljesítését.
A tó mellett jobbra van a barlangfürdő, ami szabadtéri és benti medencékkel is rendelkezik. Bent sziklaalagút vezet a két tavi medencéhez, melyeknek vize izületi, reumatikus, szív-, és érrendszeri betegségekre, a barlang páradús levegője pedig a légutakra van jó hatással. Feledhetetlen élményt nyújt az ide látogatóknak. Továbbá van még pezsgőfürdő, szauna és gyógyterápiás kezelés is. Aki szeretne több napot eltölteni Miskolc-Tapolcán, a parktól nem messze számos szálláshelyet és hotelt talál, igényeinek és pénztárcájának megfelelően.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Pusztafalu és környéke

Pusztafalun és környékén ám van egyéb látnivaló is, mind természeti mind kulturális egyaránt. A faluban …

Hozzászólás