Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A kibontakozás ösvénye

A kibontakozás ösvénye

A hierarchia előrelátható megjelenése a Földön olyan kozmikus esemény, amelyet az elmúlt évszázad két világháborújának rettenetes történései váltottak ki. Az emberiség a XX. században a bolygó történetének a legdöntőbb tapasztalatait élte meg, amelyek messze meghaladják Atlantisz hanyatlásának és végső pusztulásának a következményeit is.

Mert a gondolkodó ember alapvetően különbözik az atlantiszi embertől. Mai fegyverrendszereink ereje annyira hatalmas, hogy olyan katasztrófát tudnánk velük okozni, amely teljes mértékben eltörölhetné az életet a Föld színéről, és amelyhez képest Atlantisz pusztulása apró eseménynek tűnne. Óriási a felelősség, ami ránk nehezedik. Eddig még egyetlen évszázad sem hordozott magában ennyi lehetőséget úgy a jóra mint a rosszra.
A kibontakozás ösvénye
Mindez az oka annak, hogy a mesterek csaknem 100.000 év elteltével elhatározták, hogy nyíltan visszatérnek a világba, hogy segítsenek az cinbereknek, támogassák a fejlődésüket, és ismét felállítsák a külső világban az asramjaikat.
Érdekes megfigyelni, hogy ma hány ember keres új ismereteket, és egy újfajta megértést, amely ismét erősebben összeköthetné őt Istennel. Ugyanakkor azonban fél is attól, hogy feladja azt, amit már megismert és megszokott, és ehelyett egészen más magyarázatokat fogadjon el. Sokan érzik, hogy új szellemi igazságok feltárulása áll a küszöbön, de egyidejűleg vissza is riadnak ettől, amikor a hatásaikra, és az azokkal kapcsolatos, gyökeres változásokra gondolnak.
Miért jelenik meg olyan sok új kultusz, amelyek elcsábítják az embereket az ortodox vallási szervezetektől, és új vágányra vezetik őket?
Az isteni igazság bemutatása, ahogy azt az egyházak ma közvetítik, nem tartott lépést az emberi szellem intellektuális kibontakozásával.
A tudásra szomjazó kérdezőnek még mindig a túlhaladott szavakat és elképzeléseket kínálják válaszul, amelyek sem a gondolkodását, sem a töprengését, sem a gyakorlati szükségleteit nem elégítik ki. Ez azonban nem a vallások esszenciájára, lényegére vonatkozik, hanem az elöregedett burkukra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia és a homoszexualitás

A Biblia egy-két versben említést tesz bizonyos homoszexuális cselekedetekről – minden hivatkozás negatív. A qadesh …

Hozzászólás