A klímax hatásai

Mit tegyünk? Mit tehetünk?
Először is, ha észleljük a klimax tüneteit, keressük fel orvosunkat, és beszéljük meg vele problémáinkat. Utasításait feltétlenül tartsuk be. A gyógyszeres kezelés lényegesen enyhíti a panaszokat, sőt meg is szüntetheti azokat. Ne hallgassunk ebben másra.
Az az ember – férfi vagy nő – könnyebben visel el mindent, aki egészségesen élt és él. A szabadidő hasznos eltöltése, az utazás, az elfoglaltság, a különféle kulturális programok megteremtik és fenntartják a testi és a szellemi egyensúlyt, egyben gyógyítóak is. Nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, törődjünk egymással, segítsünk egymásnak, csak így lehetséges a veszélyes helyzet átélése. A klimax a nő egyéni életében komoly válságot jelenthet. Ha megfelelő a partnere – férje -, aki a változást felismeri, helyesen értékeli és társa tud maradni – elkerülheti ezt a csapdát. Ellenkező esetben konfliktusok alakulhatnak ki, neurózisok kezdődhetnek vagy súlyosbodhatnak.
Ugyanezt mondhatjuk a férfiak veszélyes korszakára is.
Érzékszerveink és az évek
Amit a világból megismerünk, annak jó részét szemünknek köszönhetjük, vele érzékeljük környezetünk ingereinek majdnem kilencven százalékát. A kisebb fokú távol- vagy közellátás is okozhat panaszokat, az érzékenyebb idegrendszerűek az apró fénytörési hibától is szenvednek. Fáj a fejük, kifárad a szemük, olvasáskor elmosódnak a betűk előttük, fényérzékenység kínozza őket. Gyakran ingerültek, fáradtak. A megfelelő szemüveg viselése után gyorsan elmúlnak a kellemetlen tünetek. Ezért fontos, hogy idejében forduljunk orvoshoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gombásodás: nyáron gyakoribb

Nyáron, a strandolás és vizes sportok csúcsszezonjában különösen gyakoriak a gombás fertőzések. Érdemes komolyan venni …

Leave a Reply