Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A Megtorló – Háborús övezet (The Punisher – War Zone – 2008)

A Megtorló – Háborús övezet (The Punisher – War Zone – 2008)

Frank Castle családja brutális lemészárlása előtt, terrorelhárítóként dolgozott Amerikában. Családját brutálisan kivégezték, és ennek hatására a férfi életszemlélete is teljesen megváltozik. Innentől kezdve elhatározza, hogy egyszemélyes igazságosztóként leszámol a bűnözőkkel. Segítségére van egy társ, aki különféle katonai csúcstechnikájú fegyvereket és robbanóanyagokat szerez Franknek. Ezúttal egy hírhedt maffiavezért Billy Russotit üldözi, akit az összecsapásban súlyos szépészeti baleset ér, és egy beépített FBI-os ügynök is az életét veszti. Frank úgy érzi ez az ő hibája, hogy egy ártatlan FBI-os ügynök is meghalt. Ennek hatására Castle abba akarja hagyni a bűnüldözést, de nem teheti, mivel a halottnak hitt Russoti visszatér. Ráadásul nemcsak egyedül, hanem az alvilág legkegyetlenebb embereivel és bérgyilkosaival. Russoti a törvényt kijátszva, elrabolja Castle környezetében élő fontos személyeket. Amíg Frank azon dolgozik, hogyan állíthatná meg Billyt és örült bandáját, még a rendőrség is el akarja kapni.
A film nem a 2004-es A Megtorló című film folytatása, hanem az újraindított változata. A Marvel Comic Tomas Jane-t a 2004-es rész főszereplőjét, nem tudja megnyerni a filmhez, mivel állítása szerint a forgatókönyv hihetetlenül rosszra sikeredett. Ultimátumot adott a stúdiónak, ha átírják a forgatókönyvet és tetszik neki, eljátssza a szerepet. A stúdió ezzel nem értett egyet, ezért ő távozott a fedélzetről. Innentől kezdve elkezdődött a megfelelő személy kiválasztása a produkció élére. A stúdió választása Ray Stevensonra esett, aki a Róma című sorozatban ismerhetett meg a közönség. A film forgatása 10 hónapig tartott és 2008 decemberében adták ki DVD formátumban. A moziba nem jutott el a film, mivel a készítők féltek az esetleges következményektől. A film 45 millió dollárból készült és összesen 88 millió dollárt tudott elérni világszerte. A 103 perces film 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Rendező: Lexi Alexander
Forgatókönyv: Nick Santora, Art Marcum, Matt Holloway
Operatőr: Steve Gainer
Producer: Gale Anne Hurd
Vágó: William Yeh
Zene: Michael Wandmacher

Szereplők és magyar hangok:
Ray Stevenson (Frank Castle/A megtorló) (Epres Attila)
Dominic West (Billy Russoti/Fűrész) (Kőszegi Ákos)
Doug Huchison (Dilinyós Jim) (Czvetkó Sándor)
Colin Salmon (Paul Budiansky) (Galambos Péter)
Wayne Knight (Micro) (Harmath Imre)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply