A nemi vágy

A nemi vágy erőssége egyénenként eltérő. Akit aggaszt alacsony fokú nemi késztetése, kerülje a stresszt, végezzen rendszeres testmozgást, s fordítson külön figyelmet a kiegyensúlyozott és tápanyagokban gazdag étrendre. Bizonyos tápanyagok kiemelkedően fontosak, a cink például az ondóképződéshez és a nemi szervek megfelelő működéséhez szükséges, hiánya meddőség, és impotencia okozója lehet. Jó cinkforrás az osztriga, az állati belsőség, és a tökmag. Sokan hisznek abban, hogy az E-vitaminban gazdag (tojás, brokkoli, búzacsíra) étrend segít megőrizni az egészséges nemi ösztönt, jóllehet ez még nem bizonyított.
Ismeretes, hogy az alkohol, és a nikotin az erős dohányosoknál és az alkoholistáknál elfojtja a nemi vágyat. A mértéktelen sörivás is a libidó csökkenéséhez vezet, amiért a sörben lévő komló a felelős. A gyógyfüvészek a komlót a férfiak nemi vágyának mérséklésére használják, ám e növény vegyületei depressziót is okozhatnak. A dohányzás növeli az érelmeszesedés veszélyét, a hímvessző véredényeinek elmeszesedése az idősebb kori impotencia gyakori oka. Tehát még egy érv szól a dohányzásról való leszokás mellett.
A kávéban, kólában, teában levő koffein egyénenként eltérő módon, de általában káros hatást gyakorol a nemi vágyra. A magas koleszterinszint, a magas vérnyomás, valamit jó néhány gyógyszer is csökkentheti a libidót.
Vágyfokozó illóolajok például a bazsalikom, melynek idegnyugtató hatása jelentős; a kömény illóolaja vérbőséget okoz, mely könnyedén beindítja a nemi vágyakat; a gyömbérből kipréselt anyag serkenti a kismedence vérkeringését; a fahéj potencianövelő illóolajjal rendelkezik; a sáfrány illóolaja megnöveli az orgazmus hosszát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szakítás, de hogyan?

Mindenki átélte már azt, amikor úgy vélte, megtalálta számára a legmegfelelőbb partnert. Úszott a boldogságban, …

Hozzászólás