Kezdőlap / Művészet és kuktúra / A rajongók szemével

A rajongók szemével

A művészet és kultúra a társadalom bizonyos tagjait mindig rabul ejtette a történelem folyamán és ez napjainkban is így van. Különböző intelligenciájú emberek, különböző színvonalat várnak el a művészettől, a kultúrától, sőt mást is értenek a két fogalom alatt.
Azon emberek, akiknek nemcsak intelligenciájuk, hanem érzéseik is vannak, azok a színházi előadásokban, múzeumi látogatásokban, utazásokban lelik örömüket.
Persze számukra meghatározó a minőségi előadás, a szereplők színvonalas előadása, az, hogy hogyan és milyen módon formálják meg az adott karaktert. Vannak színészek, akiket esetlegesen korábbi teljesítményük által favorizálnak. Sok függ attól, hogy az adott néző „mindenevő”, akkor a múltbeli teljesítmények nem számítanak, ha valaki a drámát szereti, akkor nem szívesen látná kedvencét egy vígjáték főszereplőjeként, ugyanis a színészeket szokás beskatulyázni. Ugyanez ez az elv működik a rendezőket is vizsgálva, hiszen vannak akik tucat koreográfiát, mozgástechnikát, valamint testjátékot alkalmaznak a darabtól függetlenül. A színház más világ, más élet, de Sorsunkban benne rejlik a színház és a szerep, hiszen életünkben mi is különféle szerepeket töltünk be.
A kultúrán belül számos területet érinthetünk, széles a skála, mindenki másért rajong. Van, aki hatalmas könyvbarát, de olyan is van akit a szobrászat, a festészet, vagy éppenséggel együttesen a múzeumok vonzanak.
Hazánk nagyon jó kezdeményezése volt a Múzeumok éjszakája, mely az idei évben már kibővül a templomok éjszakájával is.
A művészet és kultúra hívja, vonzza és bekebelezi az embert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakner bácsi gyermekszínháza

A gyermekszínház gyermekszereplőkkel működő budapesti színház. A gyermekszínház története az 1920-as évekre nyúlik vissza, a …

Hozzászólás