Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Vég nélküli sikertelen diéták

Vég nélküli sikertelen diéták

Nemcsak a fittség, az egészséges külső és a jó közérzet utáni vágy foglalkoztat valamennyiünket, de azoknak a módszereknek a sokasága is, amelyek ezek elérését minden fáradság befektetése nélkül ígérik. Táplálkozási tanácsadásunknak – Kedves Olvasó – az a célja, hogy meggyőzzük; mondjon le a megszokott, sikertelen, és mind az anyagcseréjét, mind az alakját károsító diétáról. ‘
Ismereteink szerint éppen a fiatal lányok azok, akiknek igen fontos az elegendő vitamin. Aki gyakran, vagy állandóan diétázik, számolhat vitamin- és ásványianyag-hiánnyal. Ha 1500 kilokalóriánál kevesebbet fogyasztunk naponta, alig lehetséges a megfelelő tápanyagmennyiség biztosítása. Ez a fiatal lányoknál gyakran B2-vitamin-, folsav-, vas- és kalciumhiányhoz vezethet. Ez is egy a fogyókúra-diéták erőszakossága ellen : hiányoznak a„szépségtápanyagok”. Jó alakot, bársonyos bőrt, nem lehet szigorú testsúlycsökkentő diéták és éhségkúrák árán elérni. Legfeljebb csak a teljes értékű táplálkozással, aktivitásunk növelésével, természetesen kiegészítve ezt a megfelelő testápolással.
Még mindig sokan szemlélik a táplálékot csak az egyoldalú „kalória-szemüvegen” keresztül. Ezáltal könnyen lehetséges, hogy a legfontosabb egészségvédő anyagok és a tápanyagok hiánya nem segíti a kívánt, egészséges külső kialakulását.
Mindenekelőtt felül kell vizsgálnunk a mai fogyókúrás szokásokat :
– az esztétikailag divatos ideális testsúly diktatúráját;
– a tisztán elméleti kalória-matematikát mind az evés, mind a fizikai aktivitás esetében;
– a csaknem megrendíthetetlen hitet a„diéta” mankójában, ami sokszor „visszaélésekhez” vezethet;
– a gyors fogyókúrák túlbecsülését éppúgy, mint a nem egyoldalú, hosszabb távon sikeresebbnek bizonyuló, testsúlycsökkentő módszerek diétás utasításait;
– a gyakran igen kevés változtatást, mivel így a tanulásélmény alig befolyásolhatja a hétköznapok táplálkozási szokásait.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás