Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A sárkányok kora

A sárkányok kora

A sárkányok kora című színes, feliratos amerikai akció -fantasy film készült 2011-ben. A filmet rendezte : Ryan Litte. A forgatókönyvet írta: Herman Melville. A film eredeti címe: Age of the Dragons.
A történet a középkorban játszódik. Ahab kaptány (Danny Glover) és legénysége sárkányokra vadásznak. A kapitány és társa is szeretnék megszerezni a sárkányoktól azt a folyadékot, ami különleges erővel ruházza fel őket. Ahab van egy gyönyörű örökbe fogadott lánya, Rachel (Sofia Pernas). Rachel elkíséri az apját a vadászatra és a legénység teljes jogú tagja. Azonban Ahab nem csak egyszerűen vadászik a sárkányokra, hanem ő megszállottan keresi a Fehér Sárkányt. A Fehér Sárkány volt az aki elpusztította a családját és Ahab is megnyomorodott a vele folytatott küzdelemben. Rachel segít megszállott mostoha apjának hogy beteljesítse bosszúját és végre megölhesse a rettegett Fehér Sárkányt. A sárkány kereső csapathoz nem sokára csatlakozik Ishmael, (Sofia Pernas) a sármos szigonyos. A vadász csapat nem sokára rátalál a Fehér Sárkány barlangjára. A sárkány keresése közben azonban Rachel, rájön arra, hogy apja sötét titkot rejteget előle. Vagyis nem minden az aminek látszik. Rachelnek döntetnie kell, hogy folytatja-e a baljós és végzetes küldetést, vagy új életez kezd Ishmael-lel. Rachel és Ishmael már a találkozáskor rögtön egymásba szerettek. Azonban a Fehér Sárkány üldözése se egyszerű, mivel a sárkány megvédi magát az üldözőivel szemben. . Rachel élete ezen a vadászaton örökre megváltozik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply