Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Tátott szájjal Izlandon

Tátott szájjal Izlandon

Aki szeretne megnézni egy olyan országot, ahová a civilizáció kevésbé tette be ártó lábát, utazzon Izlandra.
A turisták egy részét sokkal inkább érdekli a hely “fílingje”, mint a száraz földrajzi vagy történelmi adatok. De azért illik tudnunk egy keveset a vikingekről, amikor megvesszük a repülőjegyünket.
Izland az izlandiaknak unalmas és egészségtelen lehet, mert az év nagyobbik részében naponta 3 órán át van csak világos, és ez vonzza a depressziót, de az utazót számtalan természeti csoda nyűgözi le: iszapfortyogók, gejzírek sokasága, csodás vízesések, gleccserek és jéghegyek, alig kialudt és már évezredek óta alvó vulkánok, fantasztikus nemzeti parkok.
A pedagógusok tapasztalatcsere céljából mehetnének, mert a hátizsákos, hálózsákos turista az uszodával, modern konyhával felszerelt iskolákban töltheti az éjszakát, és elgondolkodhat azon, itt miért nem firkálják össze a gyerekek a padot és a falat.
Vékony esőköpeny nélkül egy tapodtat se menjünk, mert nyáron általában fionom, permetszerű eső szitál, és nem árt egy szúnyogháló szerű fej és arcvédő sem, mert irtó apró legyek sokasága vehet körbe bennünket egy pillanat alatt.
De a legcsodálatosabbak az uszodák. Ilyen jó érzéssel még sosem merültem a “habokba”, mert itt mindenkinek teljesen természetes, hogy meztelenül a zuhany alá áll, és alaposan lecsutakolva magát szappannal vagy tusfürdővel, patyolat tisztán lép a medencébe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Holt-tengeri sófürdő

A Holt-tenger, amely Jordánia és Izrael partjai között található, a legsósabb tenger, de igen magas …

Hozzászólás