Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A szerelem hálójában

A szerelem hálójában

A film eredeti címe: ’You’ve got mail’ (azaz: ’E-mailt kaptál’) – a magyar változatban: ’A szerelem hálójában’ címet kapta. A romantikus film ’93-ban készült, Meg Ryant és Tom Hanks főszereplésével, akiket szívese lát a közönség boldog szerelmespárként a filmekben.
Kathleen Kelly (Meg Ryan) egy bűbájos kis könyvesboltot vezet, mely még az anyai öröksége. A boltban felolvasó esteket, és mesedélutánokat is tartanak. Egy igazi kuckó, ahol a könyv szent, az olvasó mind barát, a dolgozóknak pedig mindenkihez van egy jó szavuk. Minden jól is alakul, amíg fel nem tűnik az utca túloldalán egy nagyáruház. A konkurencia szintén könyvkereskedéssel foglakozik, azonban teljesen más az üzleti stratégiájuk. Egy óriási, impozáns, ám személytelen könyvesboltot üzemeltet a vezető: Joe Fox (Tom Hanks). Joe és Kathleen ellenfélből hamar igazi ellenséggé válnak.
Van azonban egy közös pont a két teljesen különböző figurában: mindketten magányosak. Ezért mindketten az internethez folyamodnak társkeresés céljából, és találnak is egy rokonlelket. Ám mivel álnéven jelentkeztek be, egyikük sem sejti, hogy éppen egymásba botlanak bele…
Ahogy mondani szokás, a gyűlölet és a szerelem között vékony a határ, a kérdés, hogy vajon mi törheti meg ellenségeskedésüket? Mikor Joe rájön az igazságra, egyre kedvesebb lesz a nővel, aki ettől teljesen összezavarodik. Már maga sem tudja, hogy ez a férfi kell neki, akit ellenségének hitt és szívből utált, vagy az a megértő, őszinte ember, aki az interneten intézte hozzá a sorait.. Nem sejti, hogy álmai valóra válhatnak: és a két férfi valójában egy és ugyanaz..

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hancock (2008)

A Will Smith által alakított szuperhős egyik szemszögből elég hétköznapi. Hancockból árad az alkohol szag, …

Hozzászólás