Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A szerelem hullámhosszán

A szerelem hullámhosszán

A ’Szerelem hullámhosszán’ – Sleepless in Seattle – 1993-as megindító romantikus film Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével.
Sam Baldwin (Tom Hanks) magányosan neveli kisfiát, Jonaht, felesége halála óta. Nagyszerű apa-fia kapcsolatot ápolnak, és Sam ezzel meg is elégszik, Jonah azonban nem. Ő érzi, hogy apjának szüksége van a szerelemre, egy megértő, kedves társra. Így aztán, gondol egyet és betelefonál egy rádióműsorba, ahol elmondja, hogy apja álmatlanságban szenved a magány miatt, és keresni szeretne neki egy új feleséget. Sam először felháborodik fia tettén, de végül ő maga is beszél a rádióban életéről. A megható szavak hallatán rengeteg nő tollat ragad, és levelet, fényképet küld, randevút kér Samtől, aki már a vakrandik gondolatától is elborzad és elzárkózik. Fia azonban felfigyel egy különleges levélre. Az üzenet Annie-től jöt (Meg Ryan) és Jonah egyből megérzi, hogy ezt nem írhatta más, csak apja lelki társa. A kisfiú megrögzötten győzködi apját, hogy Annie az igazi számára, és találkozniuk kell, a férfi azonban nem veszi komolyan fia szavait, már csak azért sem foglalkozik vele, mert a nő nagyon messze lakik.
Jonah azonban nem hagyja annyiban a dolgot. Repülőjegyet foglal magának és elutazik az egyeztetett randira, hogy találkozhasson Annie-vel. Mikor apja megtudja, lélekszakadva fia után utazik. Vajon találkoznak a szálak? És vajon a kisfiú hite és reménye elég ahhoz, hogy tényleg egymásra találjon Joe és Annie? Az életben vannak véletlenek, és sorszerű pillanatok is. Ide talán egyenesen csoda kellene, de ha két lélek tényleg összetartozik, a két szomorú, magányos, kiábrándult félből talán lehet egy boldog egész…

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aranyhaj ss A Nagygubanc

Az Aranyhaj és a nagy gubanc egy feltűnően modernebb mese lett. Rapunzel egy fiatal lány, …

Leave a Reply