Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / A legszebb esküvői fotó helyszínek országszerte

A legszebb esküvői fotó helyszínek országszerte

Életének legfontosabb napját mindenki szeretné megörökíteni, így az esküvők elmaradhatatlan része, az esküvői fotózás. A fotós kiválasztása után el kell gondolkozni azon is, hogy milyen helyszínen szeretné az ifjú pár lebonyolítani a fotózást. A fotósok már sok helyen készített esküvői képeket, sok helyszínt láttak, széles körű tapasztalataik vannak ezen a téren, így természetesen ők is tudnak javaslatot adni a megfelelő helyszínre, de ha egyedi, konkrét vagy éppen különleges elképzelésük van, bátran álljanak elő vele.
Általában a legkedveltebb helyszínek a folyó, vagy tóparti mezők, parkok, kastélyok. Szerencsére Magyarország bővelkedik ezekben a helyszínekben.
A nagyobb városok legkedveltebb fotós helyszínei: ha budapesti vagy Budapest környéki esküvőt tart a pár, akkor mindenképpen figyelembe venni a Budai várat, a Hajógyári szigetet, a Füvészkertet, a Nemzeti Színház vagy múzeum parkját, a Népligetet, a Margitsziget és a Japán kertet (a tóval együtt), a Városligetet vagy a Vajdahunyad várat.
Vidéki esküvőnél, az ország keleti felében gyönyörű lehet az egri vár vagy az Érsekkert, Miskolcon a Diósgyőri vár, Lillafüred, Miskolc-Tapolca, vagy a Népkert. Kicsit délebbre remek helyszín a kecskeméti piarista gimnázium díszterme és lépcsőháza, vagy Szegeden a Móra-kert, a Nemzeti Színház vagy a Széchenyi tér.
A délnyugati országrészben kiváló helyszín az esküvői fotózásra a pécsi Barbakán, a Malomvölgyi Parkerdő, az Ókeresztény Mauzóleum, a Nemzeti Színház, a Séta tér, a Székesegyház, a Szent-István tér, a Tettye-kereszt, illetve a Tettye-romok. A Balaton környékén, illetve északnyugaton mindenképpen érdemes számításba venni a siófoki hajóállomást, vagy a Rózsakertet, a Jókai parkot, a Március 15. parkot vagy az Oulu, a Perczel Mór Gimnázium előtti, illetve a vasútállomás előtt parkot. A győri Klastrom Hotel, a fertődi kastély, a mosonmagyaróvári Panoráma Hotel, vagy a Vár-kert, illetve a székesfehérvári Bory-vár hasonlóan kitűnő választás.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás