Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / A jó esküvői kép kulcsa…?

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. Napjainkban már mindenkinél meglapul egy digitális gép, ezért nem csak az a „pár” fotó fog elkattanni, amit a fotósunk csinál. Így a nagy napról rengeteg fényképünk lesz, talán még sok is.

A menyasszony ilyenkor nagyon érzékeny, és olyan dolgok is kiakasztják, amiről azelőtt soha nem gondolta volna, hogy egyszer fel fogják bosszantani. Így abból a rengeteg képből már a felét ki is szanálhatjuk, a csukot szemek, fintorok és más bekövetkezett katasztrófák miatt.

De mi kerüljön az ágy felé? Régi szokás volt, hogy az ifjú pár fotójának nagyított változatát a fekhely felé akasztották. Az ott is lógott az idők végezetéig, vagy a válásig, mert akkor ment is a tűzre. A párról készült képek között találunk roppant giccseseket, műket. Ezért sok párnak el is megy a kedve az ilyesfajta fotózástól. Pedig nem szabad kihagyni ezt az alkalmat, hiszen ezeket a képeket milyen jó is feltölteni a világhálóra, a régi kedvesünk bosszantására. A fotósra jobb rászánni több pénzt, és nem kell rögtön az elsőt felkérni, akit találunk a hirdetésekben. Jobb többet felkeresni megnézni az addig elkészült képeit, beszélgetni vele. Így ki tudjuk szűrni melyikük személyisége áll legközelebb hozzánk, melyikkel tudunk legjobban együtt dolgozni.

Ha megtaláltuk a befutót célszerű pár nappal a nagy nap előtt lefektetni az alapokat, hogy mi mégis milyen jellegű beállított képekre gondoltunk. Így van ideje gondolkodni rajta, és lehet kipattan a fejéből a szikra, és igazán eredeti és egyedi esküvői képeink lesznek.

De mikor készüljenek el a beállított képek? A vőlegény nem láthatja az esküvő előtt az arát, de ennek ellenére sok pár az esküvő elkezdése előtt túlesik a fotózáson. Ami hiba, és nem a baljós végkimenetelre céloztam. Nem vehetjük el magunktól és a kedvesünktől, azt az érzést, amikor meglát minket a ruhában, elkészült hajjal, ízléses sminkben a lány kikérésnél vagy az oltárnál, a rokonok és barátok előtt. A fiú ilyenkor látja a legszebbnek a lányt egész életében, és az arák egójának is jól esik az a pillantás, amit akkor ott fog kapni a vőlegényétől. Ezért célszerű a fotózást beiktatni az esküvő közé, viszont ilyenkor nem tölthetünk el több óra hosszát a fényképezéssel, mert a násznépet nem lehet magára hagyni, ezért célszerű arra az órára valamilyen programok kitalálni az összegyűlteknek.

Fontos, hogy nem szabad idegeskedéssel tölteni a nagy napot, mert akkor lehet bármilyen szuper a fényképészünk, a képek úgyis magukért fognak beszélni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Legyen jó az esküvő képed!

Láttál már olyat, hogy ismerőseid, barátaid hezitálva, nem szívesen mutatják meg esküvői képeiket? Bizonyosan igen. …

Hozzászólás