Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / A visszavonhatatlan állapot

A visszavonhatatlan állapot

Az anyává válás felkavarja életünket …teljesen. Itt elsősorban egy fizikai állapotról van szó, ami a teherbeeséskor veszi kezdetét. De ha a lelki állapot nincs meg, illetve nem olvad össze a terhességgel, akkor nem beszélhetünk igazi anyaságról. Hiszen a tényleges fizikai állapot a szülés után már „csak” amolyan zsigeres kötődés, aminek fizikai jelei már az anyai csókban, ölelésben nyilvánulnak meg. Két önálló test, de az anyai test gyermeke lelkét is magába zárja. Így érezheti meg minden rezdülését.
A terhesség az az időszak, amelyet a nő bármennyire is természetes folyamatként él meg (hiszen az is-bár sokan rosszul értelmezett „más”állapotként élik meg) azért a kecses női test mégiscsak eldeformálódik, legalábbis az utolsó hónapokban. Szóval ezt fel kell dolgozni. Van, aki oldalról nem is néz tükörbe. Na és szülés előtt pár héttel ki tudja bekötni a cipőjét? Hát az akinek kétméteres karjai vannak. De ez egy elég ritka eset. Természetes egy bizonyos mértékig a súlynövekedés is, de minden nő hiú, tehát a testsúly, amikor már az eredetihez képest a tízes helyi értékében is módosult/nőtt akkor jellemző a kisebb nagyobb lelki válság. Persze van, aki boldogan fal, szinte zabál – és mindent – hiszen a terhesség alatt ugyebár megengedett. Legalábbis azt hiszik, remélik. Ami jó, hogy a haj megerősödik, nem hullik. Hason alvók figyelem : ennek is búcsút lehet inteni. Arról már nem is érdemes beszélni, hogy a hormonok a női idegrendszerre milyen hatással vannak. Na és a pasik, a drága férjurak? Ők ilyenkor törődést, odafigyelést igényelnek és elvárják, hogy az ő „Évájuk” 100%-os nő maradjon. Pedig ők tesznek anyává és hát egy ideig nehéz ám egyszerre nőnek maradni és közben anyává válni. Ebbe bele kell tanulni. Ami fontos, tudomásul kell venni a terhességet végig kell csinálni, és csak a szülés vethet neki véget. Tehát nincs olyan, hogy terhes vagyok, aztán egyszer csak ott a gyerek. Ez általában az utolsó pillanatokban tudatosul igazán, a megkerülhetetlen, amikor összeáll a kórházi kis csomag.
És amikor a nő kilép a kórházból már anyatigrisként sétál bele a naplementébe!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A babaruhák mosása

Miután valószínűleg rengeteg időt (és egy kisebb vagyont) fordítottál a kisbabád ruhatárának beszerzésére, érdemes nagyon …

Leave a Reply