Kezdőlap / Egészség és fitness / Betegségek / A visszérről röviden

A visszérről röviden

A visszér, az alsó végtagon a felszíni vénás rendszer egyes szakaszainak a tágulata. Eléggé megkeserítheti az ember életét,ha nem veszi észre időben a figyelmeztető jeleket. A szabad szemmel is látható erek nem csak csúnyák, hanem veszélyesek is.

Ha a lábak vérellátása nem megfelelő, az gondot okozhat a szövetek és az izmok táplálásában is,sőt a véráram lelassulását is eredményezheti. A kitágult vénákban a véráramlás lelassulása miatt a lábakban a pang a vér, emiatt oxigénhiányos állapot alakul ki. Ez pedig fekélyesedést, bőr elhalást is okozhat, és a tágult visszerekben trombózis, gyulladás keletkezhet. Kialakulásában örökletes tényezők is szerepet játszanak.

Jellegzetes tünetei:
• Elnehezedő, fáradt lábak.
• Zsibbadás a lábszárban.
• Szűnni nem akaró viszketés.
• Lábgörcsök.

A visszeresség elkerülésére több természetes módszer is rendelkezésünkre áll.
Ne álljunk hosszú ideig egy helyben. Ülés közben ne lógassuk a lábunkat, mozgassuk a lábfejünket, a lábujjainket. Éjszakára polcold fel a lábad. Kerüljük a súlytöbbletet, mert az túlterheli a lábakat. Tornáztassuk a lábunkat amikor csak tudjuk.

Megelőzhető rendszeres sétával, amely megerősíti az érfalakat, ezáltal csökkentik a visszér okozta panaszokat. Ha nem szeretnénk műtétet, akkor meg kell változtatnunk az életmódunkat.

Kifejlett visszértágulatok esetén csak a műtéttől várható gyógyulás. A gyógyszeres kezelések mellett komolyabb javulást az injekcióktól várhatunk.
A javulás hosszú időt vehet igénybe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Adipositas

Jelentése elhájasodás, elhízás, kóros zsírfelrakódás. Az elhízást manapság az un. testtömeg index segítségével állapítják meg. …

Leave a Reply