A zsírleszívás

A zsírleszívás napjainkban a mellnagyobbítás után talán a második legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárás. Segítségével a nők elérik mindazt a súly- és méretcsökkenést, amihez sportolással és kitartó diétával hosszú hónapokra, esetleg évekre lenne szükség.
A zsírleszívás során egy speciális vákuumos, punkciós tű segítségével szívják ki a zsírt egy testen ejtett bemetszésen át, amiben számtalan kisebb csatornát alakítanak ki a bőr alatt. A beavatkozás előtt az orvos megjelöli a kezelendő területet, majd tűszúrás helyét, aminek nem kell feltétlenül ott lennie, ahol a legtöbb zsír található. Ennek köszönhetően a keletkező heg nem minden esetben lesz jól látható helyen. Mint minden más műtét során, itt is megfelelő tájékoztatást kell nyújtani az orvos felé a meglévő betegségekről, étkezési szokásokról, káros szenvedélyekről, annak érdekében, hogy az eljárás alatt ne lépjen fel semmilyen komplikáció.
A zsírleszívást követően speciális övet kell viselni, ami segíti a gyógyulást, véd a bőr zsugorodása ellen, de engedi szabadon mozogni és szellőzni a szöveteket. Ezt az orvos által meghatározott ideig kell hordani, de ennek ellenére nagyjából már két-három nap múlva visszatérhetünk a hétköznapi tevékenységeinkhez. Amennyiben nem jelentkeznek fájdalmak, az öv levétele után kétnaponkénti nyirokcsapolás következik, hogy csökkenjen a duzzanat és egyenletesen gyógyulhasson a seb. Ez általában a műtétet követő 15. napra következik be, de a folyamatot segítheti még a nem megterhelő, napi 20 perces szobabiciklizés. A keletkezett véraláfutások felszívódása viszont lehet, hogy ennél tovább tart, a mihamarabbi eltűnésük érdekében gyógyszeres kezelés javasolt. A műtét utáni időszakban viszont kerülni kell a bőrfelület közvetlen napoztatását.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Leave a Reply