Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Akupunktúrás lehetőségek

Akupunktúrás lehetőségek

Egy ősi kínai gyógymód, amely testi és lelki bajok hosszú sorát kezeli.

Milyen betegségekre lehet gyógyír az akupunktúra?

Az ősi kínai orvoslás filozófiája szerint, akkor keletkezik betegség, ha a meridiánokon, az energiacsatornákon az energia egyenletes áramlása akadályba ütközik, vagyis a szervezet harmonikus energiaáramlása megváltozik. Ahol a szervezetben energiahiány vagy energiatöbblet lép fel ott működészavar keletkezik testi és lelki szinten egyaránt. De mi okozhatja az energiahiányt vagy energiatöbbletet? Például a stressz. Népbetegség, kortünet, divatos szindróma? Bárminek nevezzük is egyre több ember szenved a stressz okozta tünetekkel. Magyarországon az ezek közül a legelterjedtebb a depresszió, a pánikbetegség, a fejfájás, a mozgásszervi betegségek, a gerinc problémák és az emésztési panaszok. Az ilyen jellegű megbetegedésekre is megoldást nyújt az akupunktúra.

Az akupunktúra lényege, hogy helyreállítja a test energetikai egyensúlyát. Az akupunktúrás tűvel a meridiánokon lévő speciális pontok ingerlése történik. Aminek döntő szerepe van az életenergia és a véráram ingerlésében. A szervezet funkcióinak szabályozásában.

A hagyományos kínai orvoslás egyik terápiás lehetősége a moxaterápia. A módszer alapja a hőenergia. A terápia során a parázsló moxaszivart a kiválasztott meridián pontok felé tartják így fokozható a hatás. Ez a kezelés kifejezetten alkalmas ízületi panaszokra és ödémásodás megszüntetésére.

Az akupunktúrás kezelés mellett a hagyományos kínai orvoslás nagyon fontos része a köpölyözés is.
Amikor az üvegpohárba alkoholos, égő vattát helyezve az oxigént az üveghenger belsejéből elfogyasztja az égés, ennek következtében vákuum keletkezik. A bőrre ráhelyezett üveghenger megszívja a bőrnek a felső rétegét. Ez az erőhatás, ami az üveghengerben van egy helyi keringés változást ad. A keringés fokozódás és a bőr pólusoknak megnyílásának következtében méregtelenítés zajlik.
Ahol a fejlejezett köpöly rossz vérkeringést talált, ott az elszíneződés intenzívebb a bőrön.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply