Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Az akupunktúra enyhítheti az allergiások szenvedéseit

Az akupunktúra enyhítheti az allergiások szenvedéseit

Tavasszal virágba borul a természet, és egyre több időt töltünk a szabadban. Sokunknak azonban ez egyet jelent a szezonális allergia elkezdődésével. A vényköteles és a vény nélkül kapható gyógyszerek ugyan széles körben elérhetőek, de nem javítanak az egészségügyi állapoton, ráadásul egy sereg mellékhatásuk van. Az olyan természetes gyógymódok, mint az akupunktúra és a gyógynövényekből készült gyógyszerek is csak a tünetektől szabadíthatnak meg, azáltal, hogy egyensúlyt teremtenek a testben.
Az allergiások olyan tünetekkel reagálnak a fák, füvek és gyomnövények virágainak pollenjeire, mint a szemviszketés, a tüsszögés, az orrfolyás, a fejfájás és a fáradtság. Ehhez jönnek a gyógyszerek esetleges mellékhatásai: a szaglás és az ízlelés ideiglenes elvesztése, a fejfájás, fáradtság, zihálás és hasi fájdalmak. A gyógyszerek nem csak hogy nem tesznek semmit az egészség javítása érdekében, de még a további allergiák kialakulása ellen sem védenek.
Az allergia annak a jele, hogy az immunrendszer nem működik megfelelően. Ennek kiegyensúlyozása és a szervezet erősítése csökkentheti vagy akár meg is szüntetheti a szezonális allergiát. Az akupunktúra, mint a kínai orvostudomány egyéb módszerei is, pontosan erre jó: megszünteti a tüneteket és kiegyensúlyozza a meridiánokat, ezzel is fokozva az egészséget. Sok allergiás tünet a fej területéhez kapcsolódik (fejfájás, viszkető szemek), ami azt mutatja az akupunktőr számára, hogy az energia nem tud zökkenőmentesen a fejbe áramlani a test többi részéből és fordítva. Minden yang meridián a kezekből ered a fej felé és a fejből a lábak felé. A tű használata a fejen és a nyakon megnyitja a yang csatornákat, utat nyitva ezzel az energiák áramlásának. Az akupunktúra ezen kívül segít egyensúlyt teremteni a testben, ami javítja az általános egészségi állapotot. Akupunktőrök specifikusan és személyre szabottan kezelik pácienseiket, ügyelve arra, hogy az allergia (vagy az egyéb tünetek) alapjául szolgáló betegséget szüntessék meg. Amikor az energiák egyensúlyba kerülnek, a tünetek elmúlnak és az egészség is helyreáll.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyás akupuktúrával

Sokan úgy gondolják, hogy az akupunktúra biztosítja a fogyás, minden diéta nélkül is. Ez persze …

Leave a Reply