Kezdőlap / Homeopátia / Homeopátia a depresszió kezelésében

Homeopátia a depresszió kezelésében

A korunk népbetegségének számító depresszió felismerése nem mindig egyértelmű még a tapasztalt orvosok számára sem. A lélek megbetegedése klasszisokkal nagyobb százalékát érinti a lakosságnak, mint ahányan valóban orvoshoz is fordulnak panaszaikkal. Sajnos tény, hogy mai magyar társadalmunkban még mindig nem elfogadott, ha
„ dilidokihoz ” jár az ember. Az előítéletek gyakran megbélyegzik az érintettek hozzáállását is, ami a gyógyulás felé vezető út akadályává válhat.
A gyógyszeres kezelés elkezdése azonban sokszor mélyebb megfontolást igényelne. A pszichiátria területén alkalmazott gyógyszerek egy része súlyos lelki és főleg testi függőséget okozhat. Már a „ rászokás ” időszaka sem egyszerű, hiszen jó néhány gyógyszer hányingert valamint a tünetek felerősödését is okozhatja.
Érdemes-e elkezdeni és gyógyszerfüggővé válni?
Nem vezet-e mindez egy ördögi körhöz?
Vajon hosszabb és rögösebb út-e maga a leszokás, mintha önerőből vagy homeopátiás segítséggel próbál a beteg újra egyensúlyba kerülni?
A depresszió mára már a homeopátia területén alkalmazott készítményekkel is gyógyítható. A természetes hatóanyagokból készült szerek a szervezet öngyógyító folyamatait erősítve fejtik ki hatásukat függőség és mellékhatások nélkül.
Egyes nézetek szerint a homeopátiás készítmények gyógyhatása vizsgálatokkal nem alátámasztott, valójában inkább a placebo hatás alapján működnek. Tény, hogy a felépülési folyamatban rendkívül fontos szerep jut az embernek, főleg a depressziós megbetegedés esetén. Mégis érdemes talán visszatérni a természetes gyógymódokhoz. Épp elegendő olyan szervi probléma létezik, amelyeket kénytelenek vagyunk mesterséges pirulákkal gyógykezelni. Érdemes megadni az esélyt magunknak egy természetesebb és kevésbé káros kezelési módszerre.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Homeopátia véleményei.

A homeopátia a mai orvostudományi ágazat egyik legjobban feljövő ágazata. A jelentése leegyszerűsítve olyan gyógyszerekkel …

Leave a Reply