Kezdőlap / Homeopátia / Gyógyuljunk homeopátiával

Gyógyuljunk homeopátiával

A diagnózis a gyógyítás egyik legfontosabb mozzanata, a páciens egészségügyi problémájának pontos meghatározása. A pontos diagnózis teszi lehetővé a gyógyhatású készítmény (gyógyszer) és a segítségnyújtás formájának megválasztását. Mindez igen összetett és sokoldalú feladat.
Nagyon fontos a tökéletes diagnózis felállítása, hogy ismerjük a test tüneteit, figyelembe kell vennünk a lelki tényezőket. A homeopátia a bajok gyökerét kereső orvoslás. Teljesen megegyezik a hagyományos orvoslással, mert a cél ugyanaz. Megtalálni és megszüntetni a betegséget, tehát gyógyítani. Egyesek azt állítják, hogy a homeopátia csak a tüneteket gyógyítja. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy meg lehet szüntetni a fájdalmat, miközben meghagyjuk a betegséget. A homeopatikumok alkalmazásakor akkor sem kell semmilyen káros szervi következménytől tartanunk, ha rossz gyógyszert választunk, vagy eltévesztettük a diagnózist. Mindez persze nem jelenti azt, hogy komolyabb, összetettebb eseteknél nincs szükség képzett homeopata segítségére.
A hasonlót a hasonlóval való gyógyítás felfogható úgy is, mint a kutyaharapás szőrével mondás, miszerint ha másnaposak vagyunk, igyunk meg egy fél deci pálinkát és mindjárt jobban leszünk. :)
A homeopátiánál is ez történik, a golyócskák segítenek abban, hogy a meglévő betegség egyensúlyba kerüljön egymással és ezáltal elindítja a szervezet öngyógyító folyamatát.

Itt egy példa a depresszióra:

– Ignatia 15 CH: 5 granulátum kétszer naponta. Abban az esetben, ha a depresszió gyász vagy egyéb súlyos veszteség után alakul ki.
– Sepia 9 CH: 5 granulátum naponta. Abban az esetben, ha a depresszió a szüléshez vagy a menstruáció megszűnéséhez (klimax) köthető.
– Kálium Phosphoricum 9 CH: 5 granulátum kétszer naponta. A szellemi foglalkozást űzők tipikus depressziója esetén alkalmazható, ha túl sokat dolgozott és túl sok a kötelezettsége.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Homeopátia egy allergiás szemével

Aki ismeri a homeopátiát, az tisztában van vele, hogy ez a fajta gyógymód teljesen gyógyszermentes, …

Leave a Reply