Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Animax, a családi szórakozás

Animax, a családi szórakozás

Az Animax olyan tévécsatorna, amely Japánból indul ki és lassan beövezi az egész világot. A beövezi a világot, nem csupán egy jól hangzó mondat, hanem tény. Elérte már Ázsiát, Ausztráliát és Amerikát, Közép Európa egyes részeit, egyre nagyobb teret kap a világ különböző pontjain, a XXI. század embere nyitott és kreatív az olyan újdonságok befogadására, mint az Animax műsora. Repertoárjában találunk animációs filmeket, meséket, filmdrámákat és akció hősöket. Az Animax által egy teljesen új szemlélet és kultúra részesei lehetünk. Igaz, hogy elsősorban, mint gyermekcsatorna él a köztudatban, de itt mi is megtalálhatjuk azokat a műsorokat, melyek a felnőtteket is érdekelhetik. Itt nem találkozunk olyan elkeserítő témákkal, mint amik az utcán várnak ránk.
A sugárzás este 8-kor kezdődik és valamikor hajnal tájt ér véget. Legelőször gyermekeknek való mesével indítanak, utána jönnek a sorozatok. Az Animaxból ered az anime kifejezés, mely pont a sajátos kultúrvilágra- és szemléletmódra jellemző. A szó jelentése magyarul nem más, mint rajzfilm, de ezek tartalma már inkább felnőtteknek szól, eredete ebből adódóan úgyszintén japán, akárcsak az Animax.
Egy csatorna, mely jókedvre hangol, ad izgalmat, kalandot és bíztatást, mindent, amire egy embernek, vagy családnak szüksége lehet, kikapcsol, pihentet. Ez az Animax valódi arculata és formája. Eltervezni nem lehet, hogy meddig nézi valaki. Leül és egyszerűen ott ragad. Megvan a maga bája és varázsa, mint mindennek ezen a világon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rambo (First Blood – 1982)

Egy Rambo nevezetű volt vietnámi katona, a háború alatt elszenvedett rengeteg kíntól menekülve, egy amerikai …

Hozzászólás