Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / Esküvői fotós kiválasztása

Esküvői fotós kiválasztása

Óriásit téved az, aki úgy gondolja hogy az esküvői fényképezés csupán a házaspár és a rokonok megörökítéséből áll. Természetesen ez a lényege, de a modern esküvői fotográfia ennél sokkal többre képes.
Mindössze megfelelő fényképészt és egy hozzánk illő stílust kell választanunk. Ez a “csak” igazából mégsem ilyen egyszerű. Mindenképpen elég időt és energiát kell szánnunk a keresgélésre. Nem könnyíti meg a dolgunkat, ha nincs viszonyítási alapunk, és esküvői fotózásról lévén szó, valószínűleg nincs. Esetleg a közelmúltban örök hűséget esküdött közeli barát vagy hozzátartozó jó vagy rossz tapasztalatait magunkévá téve elindulhatunk valamely irányba, így mégsem a nulláról kezdve a keresgélést. Rengeteg reklámmal találkozhatunk újságokban, weboldalakon, fotószalonok előtt elhaladva, tehát nem egyszerű. Érdemes az interneten kezdeni. Nagyon sok képet és blogot “átnyálazni”, miután kellőképpen kigyönyörködtük magunkat a különböző stílusok közt, eldönteni melyik is az ami leginkább tetszik, ami leginkább illik hozzánk. Így már szűkül kicsit a kör. Ezután több fotóssal is felvehetjük a kapcsolatot. Kérjünk több képet is amit a közelmúltban készítettek, beszélgessünk vele arról hogyan dolgozik, kérjünk árajánlatot. Mindezeket összevetve biztosan dűlőre jutunk hamarosan.
Ha jól választottunk stílust és fényképészt, akkor az a bizonyos nap nem csak az emlékeinkben marad feledhetetlen, évtizedek múltán is – amikor talán már az unokáinknak mutogatjuk a régi képeket – visszaidézi ennek a gyönyörű, boldog napnak a romantikus hangulatát, olyannyira, hogy szinte újra átélhetjük a varázsát.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás