Kezdőlap / Aranyér / Anorum megnagyobbodása

Anorum megnagyobbodása

Mindennapjainkban az emberek 80%-nak van valamilyen végbélszakaszi megnagyobbodási problémája., főként említhetném a kismamákat szülés után.
Ennek a betegségnek is 2 fajtája van, külső illetve belső megnagyobbodás. Magát a fogalmát úgy határozhatnánk meg, hogy vagy a végbél nyílásunknál van egy szakasz amelyen elhelyezkedik egy nyálkahártya amelyben van egy érfonat és ez ha megduzzad benyomul a végbél kivezetésébe. Ez van akinek fáj a többségnek ,de van aki fájdalom menetes.Sajnos ha nem vesszük időben észre vagy épp elég komolyan nagyobb problémáinkkal hiába tapasztaljuk a tüneteit. Nem is csoda ,hogy nem megyünk orvoshoz hisz ki szeretné,hogy azután hogy egy orvos kitapintja a baj forrását és megállapítja, hogy mi is a probléma, de ha nem teljesen biztos benne akkor elküld egy végbéltükrözésre amely szintén nem kellemes , hát ezek után inkább nem foglalkozunk vele ami öreg hiba.Fő tünetei: vérzés, fájdalom, kitüremkedés, előesés, viszketés, váladékozás, székelési nehézségek.Érdemes rá odafigyelni, hogy bár ezek a tünetek a fő tünetei, ugyanakkor nem csak ezé a betegségé, így észlelésükkor mindenképp keressük fel orvosunkat, hisz ő az, aki majd pontos diagnózist tud felállítani. Sajnos nekem is volt már szülés után ,de én abba az esetbe tartozom akinek nem állandó és ritkán jön elő ,de még én se mentem vele orvoshoz, mert igazából én még csak a gyomor tükrözést ismerem , de édesanyámnak volt már végbél tükrözése és elrettent a példája pedig nem lenne szabad.Nem szívesen várnám meg a nagyobb bajt .de én is azok közé tartozom akik addig nem mennek orvoshoz ameddig nem fáj nagyon.
Csak egy tanácsom lehet mindenkinek, hogy ne nézzék az én buta példámat és ha baj van vagy még nincs csak előjeleket észlelik ha nem akarnak műtéti beavatkozást.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kellemetlen fájdalom

Az aranyér érhálózat és az azt rögzítő kötőszövet megnyúlásával alakul ki.A betegség nem fordítható vissza …

Hozzászólás