Kezdőlap / Aranyér / Anorum oka,kezelése,megelőzése

Anorum oka,kezelése,megelőzése

Miről is beszélünk?-felmerül a kérdés. Ez egy visszér fonat mely ha megnagyobbodik és bekerül a végbélnyílásunkba igen nagy fájdalmat és kellemetlenséget okozhat a székelésünkkor.
Kialakulásának fő okai lehetnek a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása hiszen itt nem a nagyon minőségiről beszélünk csak nem lehet chipszet chipsszel enni kell a változatos étrend és a minőség sem árt.Mint mondtam a zsíros ételeket le kéne mozogni ha már megesszük , de ezt nem tesszük hiába élünk stresszes életet és rohanunk állandóan az nem elég mert este mikor kicsit megnyugodnánk össze vissza eszünk mindent, így az értéke mozgás elmarad.Sokak a mozgás legkisebb kísértésének elkerülése érdekében ülő munkát végeznek bár ez vicc mert mindenkinek az a munkája ma , amit adnak neki és el kell fogadni szó nélkül. Igen érzékenyek erre a betegségre a terhes nők hisz szülésnél az erőlködéskor elő jöhet. Ennél a betegségnél is adott ,ahogy a legtöbbnél az alkohol fogyasztás és dohányzás is igen csak rá tesz a kialakulására. Nőknél az elhízás még férfiaknál a prosztata kialakulása segítheti ezt a betegséget.Sok mindent felsorolhatnék ,de minden embernél más és más lehet a kiváltó ok.A megelőzés ugyan egy megelőzni a felsoroltakat , oda figyeln9i a kialakulására és orvoshoz menni. Ha már megtörtént a baj az orvos megmondja mit lehet tenni a legvégső eset csak műtéti beavatkozás.Az aranyér kezelésének egyik alapja az étrend megváltoztatása ebbe beletartozik , hogy
minél kevesebb zsírt és fűszert, gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű kenyeret, müzlit, gabonapelyhet, együnk bár nem olcsó , de nem elég csak enni naponta legalább 2l folyadékot kell fogyasztanunk.Panaszainkat enyhíthetjük és gyógyíthatjuk is.Kezelése lehet infravörös kezelés,gumileszorítás,zsugorító szer alkalmazása, de akinek ez nem segít sajnos műtét a végkifejlet.Enyhíteni panaszainkat gyógynövénykivonatokkal lehet kenegetve vagy gyógyfürdőben ülve.
Nem tudom hangsúlyozni eléggé akinek ilyenféle panaszai vannak az forduljon orvoshoz ha szeretne kényelmesen ülni a hátsó felén.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kellemetlen fájdalom

Az aranyér érhálózat és az azt rögzítő kötőszövet megnyúlásával alakul ki.A betegség nem fordítható vissza …

Hozzászólás