Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Anya – baba betegségek.

Anya – baba betegségek.

A kisbaba hétköznapi betegségei:
A kisbabák hétköznapi betegségei esetén a szoptatás nagy segítséget és támaszt jelent. Az anyatejben található ellenanyagok hozzájárulnak a betegség legyőzéséhez, a szopás pedig vigaszt nyújt a kisbabának és ellazítja. Sok türelemre lesz szüksége, ha a kisbabát szopás közben zavarja, hogy bedugult az orra vagy fájdalma van. Nátha esetén sok édesanya az anyatejet használja orrcseppnek és nagyon jó tapasztalataik vannak. Egyesek szemcseppként is használják az anyatejet. Ha ki szeretné próbálni, fejjen egy kevés tejet, öntse ki az első cseppeket, mert a későbbi tej nem tartalmaz bőrbaktériumokat, és hagyja, hogy a tej egyenesen a kisbaba szemébe cseppenjen.
Vannak kisbabák, akik már pépes ételt kapnak, de ha megbetegszenek, ismét szinte kizárólag csak szopni szeretnének. Ha meggyógyulnak, visszatérnek a régi kerékvágásba.
Az édesanya hétköznapi betegségei:
Ha az édesanya megbetegszik, például megfázik vagy, bélhurutja van, nyugodtan szoptasson tovább. Fontos viszont, hogy próbáljon segítséget keresni, hogy nyugodtan ágyban fekhessen, a háztartás is el legyen látva és a kisbabát is tisztába tegye valaki. Szoptasson ágyban és kérje meg, hogy kisbabáját hozzák oda Önhöz, ha éhes.
Az anyatejben található, kifejezetten a mostani betegsége hatására termelődött ellenanyagok megvédik a kisbabát a fertőzéstől vagy segítenek a betegség legyőzésében. Ha most nem szoptat, az ellenanyagok hiánya miatt kisbabája jobban ki van téve a fertőzés veszélyének. Lázasan is szoptathat, valószínűleg azonban több folyadékra lesz szüksége, mint egyébként.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás