Anyám nyakán

Az Anyám nyakán (Failure to Launch) egy 2006-os amerikai film, amely egy nagyon is aktuális témát dolgoz fel egy kis humorral és romantikával vegyítve. Főhőse Tripp (Matthew McConaughey), aki ugyan már betöltötte a harmincat, még mindig nem állt a saját lábára, és a szüleivel (Kathy Bates és Terry Bradshaw) él, anyja pedig mos, főz, takarít rá, és eltűri, hogy egyéjszakás kalandjait felcipelje a családi fészekbe. A szülőknél azonban egy idő után betelik a pohár: felbérelik Paulát (Sarah Jessica Parker), aki profi “kiköltöztető”, hogy csábítsa el fiukat, majd növelje meg önbizalmát annyira, hogy képes legyen végre önálló életet kezdeni, és szülei is élvezhessék a nyugodt nyugdíjas életet. A terv természetesen balul sül el: Paula és Tripp egymásba szeret, de az igazság nem marad örökre titokban, és a férfi szíve összetörik. Kérdéses, hogy menthető-e még a helyzet, és a hazugságokra épülő kapcsolatot képesek-e helyrehozni…
Paula barátnőjét Zooey Deschanel alakítja, Tripp szintén szülőfüggő, éretlen barátainak szerepében pedig Justin Barthát és a Másnaposokból már jól ismert Bradley Coopert láthatjuk.
Ugyan a film pénzügyileg sikeresnek számít, hiszen 50 millió dolláros büdzséjét bőven megduplázva 130 millió dolláros bevétellel zárt, és a nézők tetszését is elnyerte, a kritikusok nagyon gyengének értékelték. Egyedül Zooey Deschanel produkciója ment át a kritikusok szigorú rostáján, hiszen többen is kiemelték, hogy kicsi szerepe ellenére őt tartják a film egyik kiemelkedő pontjának.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás