Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Avatárok

Avatárok

Aranyfonálként húzódnak végig valamennyi világvalláson és szent íráson a közvetítők tanai, nevezzék őket Messiásnak, Buddhának, Krisztusnak, vagy egyszerűen avatárnak.
Az avatár isteni küldött, aki átadja az embereknek azt a tudást, hogy létezik egy szellemi rend, szellemi lényeknek a hierarchiája, amelynek a feladata az emberiség továbbfejlődésének és jólétének az elősegítése. (Ok újra és újra eljönnek közénk, és minden esetben egy megváltozott világot és egy új világvallást hagynak hátra.
Az avatár szó szanszkrit eredetű, és a jelentése: „messziről jött le hozzánk”. Ha alaposan megszemléljük, minden avatár létezése két okra vezethető vissza: egyrészt Isten kapcsolatot, összeköttetést akar teremteni az emberekkel, másrészt az embereknek szükségük van erre a segítségre. A „titkos tanokban” ez a meghatározás olvasható:
„Az avatárok rendkívüli emberek, akik időről időre látható fórinában jelennek meg, hogy megváltoztassák a Föld arcát, és egy új korszakot vezessenek be az emberek sorsában. Válságos időszakokban érkeznek, vagy válságokat okoznak, hogy bekövetkezhessen egy fordulópont, hogy véget érjen egy idejétmúlt vagy már nem kívánatos korszak, és így előkészítsék az utat újabb és teherbíróbb életformák számára.”
Valamennyi beavatási szinten léteznek avatárok, és mindannyian a fejlődés egy következő szakaszát testesítik meg: megfogalmazzák azokat a tanokat, amelyek bevezetnek egy új korszakot egy új civilizációval. A történelem mérföldkövei ugyancsak azt bizonyítják, hogy minden nagy emberi válság idején, a szükség minden órájában egy új faj bölcsőjénél mindig megjelent egy tanító, a világ egy megváltója, egy avatár, egy közvetítő Isten és az emberiség között, aki új üzenetet adott át, és megmutatta a következő lépést, amelyet az emberek családjának meg kellett tennie.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás