Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Az “Egyiptomi”

Az “Egyiptomi”

Hilárion mester az ötödik sugárnak, a konkrét ismeretek és a tudományok sugarának a mestere. Egyik korábbi életében ő volt Tarzuszi Pál, de most egy krétai férfi testében él, és a legtöbb időt Egyiptomban tölti. Tevékenysége különösen ebben a válságokkal teli időszakban nagyon jelentőségteljes, mert azokkal dolgozik együtt, akik a megérzéseiket fejlesztik. Ellenőrzi és átalakítja a nagy mozgalmakat, amelyeknek a célja, hogy fellebbentsék a láthatatlant rejtő leplet. Az ereje segít minden csoportot, amelyek kutatómunkával foglalkoznak. Tanítványai révén ő hívta életre a spiritualizmust is. Ismer mindenkit, aki magasabb szintű lelki beállítottsággal rendelkezik, és segít nekik abban, hogy a csoportjuk érdekében továbbfejleszthessék erejüket.
Az asztrálsík déváival áll kapcsolatban, hogy a segítségükkel az igazságkeresőknek megmutathassa azt a világot, amely az anyagi világ mögött létezik. Szeráfisz mestert gyakran egyszerűen „az Egyiptominak” nevezik.
Ő a negyedik sugárnak a mestere, és a világ nagy művészeti irányzatai tőle kapnak erőt és ösztönzést. Ebben az időszakban elsősorban a dévák és az angyalok evolúciójára összpontosít, amelyek megjelenési formája nagy változáson megy át.
P. mester Észak-Amerikában tevékenykedik Rákóczy mester alatt. Ezoterikus feladata révén kapcsolatban áll a különböző szellemtudományokkal és az új Gondolkodásmóddal (New Thought). Mindkét mozgalmat a Páholy hívta életre azzal a céllal, hogy megismertessék az emberekkel a láthatatlan
síkok valóságát, és a teremtő gondolkodás hatalmát. P. mester egy ír férfi testében él a negyedik sugáron. Átvett sok feladatot Szerápisz mestertől, amióta Szerápisz fő figyelme a dévák evolúciója felé fordult.
Ezeknek a mestereknek a jelenlegi tevékenysége azzal a nagy céllal is kapcsolatban áll, hogy nevelői szempontból felkészítsék az emberiséget a Világ Tanítójának az eljövetelére, amely a terv szerint ennek a századnak a kezdetén következhet be. Igyekeznek iskolázás révén hatékony segítőket nevelni, mire a világ jelenlegi helyzete átalakul, és újjá formálódik.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás