Kezdőlap / Társadalom / Vallás / A magyar Rákóczy mester

A magyar Rákóczy mester

Djwal Khul mester a második sugárnak, a szeretet-bölcsesség sugarának az ura. Ő a legfiatalabb a beavatott adeptusok között, 1875-ben részesült az ötödik beavatásban, és azóta is ugyanazt a testet viseli, amelyben az ötödik beavatást kapta. Tibeti származású, egy kis házban lakik, nem messze Koot Hoomi mestertől, és rendkívüli műveltséggel rendelkezik.
A feladata a gyógyítás művészetét gyakorlók kísérése. Ismeretlenül és észrevétlenül tevékenykedik a világ nagy laboratóriurnaiban, együttműködve mindazokkal, akik az igazságot keresik, akik meg akarják gyógyítani a világot, és vigaszt akarnak nyújtani az embereknek. Szoros kapcsolatban áll a nagy, emberbarát szervezetekkel is, például a Vöröskereszttel. Ő diktálta le H. P. Blavatsky asszonynak a „Titkos tanok” című hatalmas művet.
Különböző éteri déva-csoportokkal, a gyógyító dévákkal is együttműködik.
Rákóczy mester magyar, és a Kárpátokban él. A magyar királyi udvar egykor nagyon ismert személyisége volt, de még többen ismerték őt egy korábbi létezési formájában, St. Germain grófjaként, még korábban pedig mint Roger Bacont, valamint Francis Bacont is. Meglehetősen alacsony, szikár, fekete kecskeszakállas, puha fekete hajú férfi. A mágikus szertartások és a rend hetedik sugarának az ura, és az egész világ különböző testvériségeiben és egyházaiban gyakorolt ezoterikus szertartások jelentik a legfontosabb tevékenységi területét. De az is a feladatai közé tartozik, hogy Amerika és Ausztrália szellemi fellendüléséért dolgozzon.
Hozzá tartozik a harmadik sugár nyugati tanítványainak a legnagyobb része, Amerikában és Európában pedig ő a Páholy tervei kivitelezéséért felelős szervezetek legfőbb vezetője.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás