Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Az ajurvéda és a hajápolás

Az ajurvéda és a hajápolás

Az ajurvéda képessé tesz bennünket arra, hogy megértsük saját egyedülálló természetünket – melyet az ősi indiai nyelvben, a szanszkritban prakrutinak neveznek -, és arra ösztönöz, hogy harmonikus egyensúlyt teremtsünk a bensőnkben. Ezt az egyensúlyt meditálás, jóga, légzőgyakorlatok, optimális napi rutin, táplálkozás, gyógynövényes terápia, masszázs és sok egyéb napi gyakorlat segítségével érhetjük el. Ezek együttesen alkotják a lelki egyensúlyt.
A betegség a belső egyensúly megbomlását jelenti. Az ajurvéda segít tudatosítani bennünk a test és a lélek egyensúlyának hiányát, és megtanítja, hogyan kell a test gyógyító energiáit bevetni. Ez az elegáns rendszer tiszteletben tartja a különbözőségünket és egyéniségünket, ugyanakkor segít felismerni, hogy mindannyian közvetlen kapcsolatban állunk egymással, és mindannyian egyforma alkotórészekből állunk.

Az ajurvéda és a hajápolás
Az egészség és a szépség növelésének ajurvédikus megközelítése különösen jól alkalmazható a hajápolásban, mivel az élet holisztikus megközelítésével tudatosan teremtünk egyensúlyt és harmóniát a testünk és a lelkünk között. A fizikai állapotunkat nagyon is nyilvánvalóan kifejező hajunk csak egy a sok testrészünk közül, amely élvezi a javakat.
Az ajurvéda szerint a szépség nem egy magában álló tulajdonság. A szépség három pilléren nyugszik: a külső szépség magában foglalja a bőr, a haj, a köröm és a fogak szépségét. A belső szépség a lélek tisztasága, amely az önbizalmunkat adja. A maradandó szépség magában foglalja az egészség és a szépség kisugárzásának képességét.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás