Kezdőlap / Szőrtelenítés / Az arcszőrzet eltávolítása

Az arcszőrzet eltávolítása

A nemkívánatos arcszőrzet már nem csak a férfiak körében okoz gondot. Egyre több nő keresi fel a szakorvosokat, hogy felső ajkuk felett nemkívánatos arcszőrzet alakult ki és eltávolításukat kérik. Nem csak a felső ajkak felett jelentkezhetnek ilyen nem odavaló szőrzetek, hanem az arc két oldalán és az állon is. Ezek nem összefüggők általában a nők esetében, hanem piheszerű, elszórtan jelentkező pelyhek.
Amikor a nők észreveszik ezeket a zavaró tényezőket, orvoshoz fordulnak. A szakorvosok nem ajánlják azonnal a lézeres szőrtelenítést vagy más egyéb eltávolítást, hanem kivizsgálják a beteget, hogy mi lehet a szőr növekedésének és megerősödésének valódi oka. Ugyanis, ha kivizsgálás nélkül azonnali szőrtelenítést alkalmaznának, akkor előfordulhat, hogy esetleg más területeken ismét felszínre törne a nemkívánatos szőrzet. Amennyiben az orvos megállapítja, hogy nem hormonális eredetű betegségről van szó, ajánlhatja a különböző szőrtelenítési technikákat, amely többféle, személyre szabott is lehet. A nők többsége egyszerűen csipesz segítségével kitépkedik a szőrszálakat, amik legtöbbször megnagyobbodott anyajegy közepén találhatóak, és ez bizony nem a legjobb megoldás. Az anyajegy sérülhet és el is rákosodhat.
A nem megfelelően eltávolított megvastagodott szőrszál letépett része rendellenesen visszafordulhat és “befelé” elkezd növekedni. ez okozza a gyulladást a szőrtüszőben. Rendkívül kellemetlen és fájdalmas érzést okozva az amúgy is érzékeny területen. Az arc még látványosabban mutatja a piros bőrterületet, mint a test bármely más területén.
Az orvosok csipesz helyett leginkább a lézeres célirányú szőrtelenítést javasolják.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az intim szőrtelenítés

Az intim szőrtelenítést nagy viták kísérték el. Sokan a higiénia miatt távolítják el, mások azzal …

Hozzászólás