Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Az egyik legkedveltebb közösségi site

Az egyik legkedveltebb közösségi site

Közösségi oldalnak olyan weboldalakat nevezünk, melyek azon az elven működnek, hogy az ott regisztráló, vagy ismerős általi meghívás útján bejutó felhasználó az ismerősei és annak az ismerősei által találja meg barátait, rég elfeledett ismerőseit, új ismeretségre tegyen szert, egyszóval közösséget építsen. Az utóbbi pár évben hatalmas tért hódított az internet, majdnem mindenki számára elérhető az otthoni, vagy munkahelyi internetkapcsolat, ezáltal pedig a közösségi site-ok. Mára nem egy, nagy ismertségnek örvendő közösségi oldal van, köztük is ez egyik legismertebb a facebook.
A facebook nagyon népszerű, sok országból rengetegen tagjai , noha nincs is mindenkinek facebook profilja, a legtöbb ember tudja, mit takar ez a fogalom. A facebook nem meghívásos rendszerrel működik, az oldalt felkeresve bárki regisztrálhat, ha van egy e-mail címe, mert ez bizony szükséges. Az arculata igen jellegzetes, kék-fehér, a betűk szintén kékek, vagy feketék, bár a saját profiloldal kinézetét meg lehet változtatni tetszőleges színűre.
Minden felhasználónak van egy saját profilja, mely három részből áll: adatlap, üzenőfal (hírcsatorna) és médiatár (fényképek, videók). Az adatlapon lehetőség van megadni a munkahelyünket, érdeklődési körünket, iskoláinkat, hobbinkat és egyéb személyes adatunkat. Az üzenőfal hírcsatornaként funkcionál, egyrészt megoszthatunk tartalmakat, véleményeket, másrészt mutatja az aktivitásunkat (pl. kiírja ha új ismerősünk lett, stb.) Lehetőség van képeket és videókat is feltölteni, mellyel jobban bemutathatjuk magunkat.
A profiloldal mellett egy hírek nevezetű hírcsatorna is található, ami szintén a saját és ismerőseink aktivitását jelzi. Ezen kívül fontos eszköze a like, avagy tetszik gomb, mely szinte mindenhová be van építve, rákattintva tudathatjuk mindenkivel, hogy az adott tartalom szimpatikus.
A facebook-ot az teszi roppant népszerűvé nem csak a fiatalok körében, hogy ízléses, modern megjelenésű, rengeteg hasznos funkciót, alkalmazást tartalmaz, melyek elérhetőek az egyszerű felhasználók számára is különösebb informatikai ismeret nélkül, nem beszélve a mobiltelefonba épített változatokról. Összességében sok hasznos funkcióval rendelkező, jól megalkotott közösségi oldalról van szó, mely nem véletlenül lett oly ismert és népszerű.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás