Kezdőlap / Ezoterika / Az ezotéria, mint drog

Az ezotéria, mint drog

Az embereknek mindig szükségük volt kapaszkodókra. Ha gyötörték őket a napi gondok, a pénztelenség, a kilátástalanság. Akik családban élnek, ilyesféle kapaszkodót találhatnak családtagjaikban, persze ez nem szükségszerű. Családon belül is lehet egyedül, sőt, magányos valaki.
Aki hisz, túlélhet. Könnyebben, mint akinek nincs ehhez hasonló mentsvára. A HIT nem szükségszerűen jelent vallásosságot, mint ahogy a túlzott vallásosság sem biztos, hogy valódi, mélyről jövő hitet, meggyőződést takar. Hihetünk akár egy eszmében, önmagunkban, abban, hogy nekünk mindig sikerül, vagy, hogy úgyis felállunk, érjen akárhány kudarc. Hihetünk egy másik emberben is. Fontos azonban vigyázni, hogy ez a fajta hit ne menjen át megszállottságba. Mert onnantól már függőségről beszélhetünk, aminek több káros hatása lehet, mint áldásos.
A transzcendens, a Végtelen Univerzum mindig is valamiféle misztikumot jelentett az emberek számára. Divatos önfejlesztő könyvek előszeretettel állítják, hogy csak „rendelni” kell, és a kívánt végeredmény, állapot, szerető, karrier megérkezik az életünkbe. Bánjunk óvatosan ezekkel az ígéretekkel! Az Univerzum nem végtelen étterem, nonstop svédasztallal. Ahhoz, hogy az életünkben pozitív változások történjenek, először is tisztázzuk le céljainkat, majd bontsuk apró lépésekre. Az Univerzumnak leadhatjuk ugyan a rendelést, de „Ő” csak akkor fog valós eredményeket produkálni, ha mi magunk is odatesszük, ami a részünk. Ismered a mondást: Segíts magadon és Isten is megsegít.
Sose helyezd az életed egy az egyben egy jós, guru vagy bármilyen felsőbbrendű hatalom kezébe. Kénye, kedve szerint fog vele bánni. Építsd ki a saját bázisodat, hit-és elvrendszeredet, akkor nem érhet baj.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A numerológia valóban tud segíteni?

A numerológia sok ezer éves tapasztalati tudomány. Segíthet neked abban, hogy megismerd jobban magad. Megismerd …

Leave a Reply