Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Az induló vállalkozás hitele

Az induló vállalkozás hitele

Sokan szeretnének vállalkozást indítani. Konkrét ötletekkel, tervekkel rendelkeznek, minden vállalkozási feltételt végiggondolnak, és el is tudnák kezdeni az új életüket. Egyetlen egy dolog hiányzik hozzá, nem tudnak megfelelő tőkét biztosítani az induló vállalkozás számára. Hogy lehet egy ilyen helyzetet megoldani, és hogy lehet ennek ellenére egy vállalkozást elindítani?
Rossz hír azok számára, akik megfelelő fedezettel nem rendelkeznek, az induláshoz semmilyen kezdőtőkét nem tudnak a vállalkozásba berakni, valószínűleg nem tudják elindítani a vállalkozásukat. Csak úgy tudják ezeket a tényezőket leküzdeni, ha megfelelő tőkés társat találnak ennek a vállalkoznak az elkezdéséhez. A tőkés társsal meg kell egyezni arról, hogy mekkora összeget kíván a vállalkozásba befektetni, és ezt szerződésbe foglalni.
Másik lehetőség az, hogy megfelelő önerőt kell biztosítani a vállalkozáshoz, ha ez szükséges, akkor megfelelő hitel lehetőséget kell igénybe venni. Az induló vállalkozásnál azonban a bank nem tudja megvizsgálni a vállalkozásunk eddigi működését, nem tudja eldönteni, hogy hitelképes-e, odaadhatja-e egy induló vállalkozásnak ezt a pénzt. Egyedül egy üzleti tervet tud megvizsgálni, ami a jelenlegi banki kockázati viszonyok mellett nem elegendő egy bank számára annak eldöntéséhez, hogy a hitelt folyósíthatják-e. Egyedüli megoldásként a jelzálog-fedezetű hitel jöhet szóba. Induló vállalkozás megfelelő ingatlanfedezet esetén hozzájuthat ahhoz a hitelösszeghez, ami a vállalkozás tevékenységének beindításához szükséges.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply