Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Bababarát kórházak

Bababarát kórházak

A szoptatás kezdete kórházban:
Már nagyon sok kórházban tapasztalható a harmonikus szoptatás elősegítése. Öt évvel ezelőtt még nem volt magától értetődő, hogy egy kisbabát már a szülőszobában mellre tegyenek. Ma már mindez megváltozott, ami nem utolsósorban az UNICEF és WHO „bababarát kórház” elnevezésű kezdeményezésének köszönhető. Szinte minden kórházban – a„bababarát” megjelöléssel vagy éppen anélkül – a mama hasára fektetik az újszülöttet megszületése urán. Hogy mennyi ideig maradhat ott, az kórházanként változó.
A„bababarát” megjelöléssel rendelkező kórházak megteremtik a lehetőséget az első napokban a szoptatás elősegítésére. A bababarát kórházak személyzete intenzíven foglalkozott a szoptatás témájával, így ezekben a kórházakban minden bizonnyal kedvezőek a szoptatás megkezdésének feltételei. Az első lépést azonban minden kórházban Önnek kell megtennie azzal, hogy kéri és magánál tartja kisbabáját.
A szoptatás kezdete otthon vagy szülőotthonban:
Az otthoni vagy születésházban történő szülés meghitt, otthonos környezetben zajlik le. Ritkán adnak gyógyszert a szülés alatt vagy után. Mindkét esetben magától értetődő, hogy az anya és a kisbaba a szülés után együtt marad. így optimálisak a feltételek a születés
utáni kötődési szakaszra és a szoptatás megkezdésére. Az előző fejezetekben említettek az otthoni és születésházbeli születésre is vonatkoznak. Az édesanyának lesz elég ideje ismerkedésre és lehetőség szerint arra is, hogy kisbabája megtalálja a mellet és nyugodt körülmények között történjen az első szoptatás. Amennyiben mégis felmerülne valamilyen különleges kérdés a szoptatással kapcsolatban, ne féljen hozzáértő segítséget keresni.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kisgyermek fogalomalkotása

A fogalomalkotáshoz és a fogalmak alkalmazásához először meg kell értenie a gyereknek a „hasonló” és …

Hozzászólás