Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Bar listások lehetősége

Bar listások lehetősége

Hogyan juthatunk személyi kölcsönhöz BAR listásként?

A BAR: Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer rövidítése. A rendszernek minden hazai hitelnyújtással foglalkozó pénzügyi szervezet – főleg a bankok – tagja. Az adatbázis naprakész, aktuális adatokat tartalmaz. A BAR listán tartják nyilván azon vállalkozók, és a magánszemélyek adatait, akik korábban késedelmesen vagy egyáltalán nem törlesztették hitelüket.

A BAR listára akkor kerül fel valaki, ha a hitelszerződésben vállalt kötelezettségeinek 3 hónapot meghaladóan sem tett eleget és tartozásainak összege meghaladja a mindenkori minimálbér összegét.

Sokan azt gondolják, hogy aki egyszer a BAR listára felkerül, az a későbbiek folyamán, ha ismét hitelt szeretne felvenni, illetve hitelkérelmet nyújt be, nem kap. Ez nem egészen így van.
Igaz Magyarországon a mai nehéz gazdasági helyzetben egyre szigorúbb feltételeket szabnak a pénzintézetek a hitel felvételekor.
De azért egyes bankok és ügyes, jó banki kapcsolatokkal rendelkező pénzügyi szolgáltatók, ügynökségek képesek arra, hogy BAR listás ügyfélt is ismét hitelhez juttassanak. Némely bankok azonban kizárták a BAR listás ügyfeleket.
Jelenleg Magyarországon nincs mód arra, hogy csupán jövedelem alapon személyi kölcsönhöz jusson az a személy, aki az aktív BAR listán szerepel.
A BAR hitel sajátossága, hogy megköveteli a fedezeti alapot egy megfelelő ingatlan személyében.
Ingatlan fedezet nélküli személyi kölcsön igénylésénél a hazai bankok mindig vizsgálják a BAR listát.
Aktív BAR listás esetében az olyan bankoknál, amelyek mögött nem áll refinanszírozásként külföldi bejegyzésű pénzintézet, sehol sem igényelhető, illetve nem kapható hitel.
Két éve lezárt passzív BAR esetében, akkor igényelhető ingatlan fedezet nélküli személyi kölcsön, ha csak egy mulasztás miatt szerepel az adós a rendszerben.

Osztrák hitel BAR listásoknak
Az osztrák hitel egy gyors és kiszámítható, osztrák bank által kibocsátott jelzáloghitel, melyet BAR listások is kérelmezhetik. A külföldi pénzintézetek nem vizsgálják a BAR listát.
Egyértelműen ők is szigorúan vizsgálják az igénylő fizetőképességeit, anyagi körülményeit és a biztosítéknak megnevezett ingatlanokat is. Az ország bármely területén lévő ingatlant elfogadnak, de feltétel, hogy jó állapotú és forgalomképes legyen. A felvehető hitel euró alapú, összegét a felajánlott ingatlan értéke, és helyrajzi fekvése határozza meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki kaphat diákhitelt?

Ki jogosult a diákhitel felvételére? A felsőoktatásban tanulók szinte nyolcvan százaléka jogosult rá, és meg …

Hozzászólás