Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / BBC Entertainment, az az a BBC PRIME

BBC Entertainment, az az a BBC PRIME

Nosztalgiázzunk egy kicsikét, amikor még bekapcsolva a televíziót, egy szórakoztató csatornára, a BBC PRIMERA bukkantunk, mely akkor még nem változtatott nevet, bár úgy a teljes az igazság, ha azt mondjuk, csak a név változott. A műsorok, valamint azok színvonala változatlanok. Ha a szigorú tényeknél maradunk, akkor elmondhatjuk, hogy szinte az egész világon fogható, senki nincs elzárva a lehetőségtől, mindössze egy kis nyelvtudás szükségeltetik hozzá, de még az sem mindig, hiszen feliratozva is láthatjuk a filmeket és más, szórakoztató műsorokat. Annyit még érdemes róla tudni, hogy ahogy akárcsak nálunk, ott is előfizetéses formában elérhető csatorna, fenntartója az Egyesült Királyság. 2009-ig beszélhettünk BBC PRIMRERÓL.
Igazi családi csatorna volt, még a legigényesebbek is megtalálhatták a kedvükre való szórakozást, hiszen van itt dráma és komédia, életmóddal kapcsolatos műsorok. Sőt, aki még tanulni akart, lehetősége is nyílott rá. Ám ez a múlt, mást takar a jelen.
Praktikusság szempontjából is jó, roppant nagy előnye a nyelvtanulás, hiszen angolul hallhattuk, magyarul olvastuk, előbb-utóbb tudtuk és értettük, hogy miről is van szó valójában.
Ahogy erre a csatornára gondolunk, szerintem eszünkbe kell, hogy jusson a kreativitás kifejezés is. Többször buktak el, de mindig felálltak, a nézőknek igényes, de könnyed szórakozást biztosítva. Képes volt átölelni egy társadalmat összességében úgy, hogy a könnyed kultúra is helyet kapjon.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás