Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Berendezkedés a gyerekszobába

Berendezkedés a gyerekszobába

Azt már rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy nem feltétlenül szükséges egy vagyont költeni a gyerekszoba bebútorozására és berendezésére. Azonban egy sima fal, és macis ágynemű nagyon hamar unalmassá válik. Az egyszínű falakat egyszerűen feldobhatod például színes tapétaszegéllyel, egy színben odaillő karnissal, esetleg függönyelkötőkkel. Ezt aztán – ahogy nő a baba — könnyen megváltoztathatod. Figyelj arra, hogy semmiképpen se dekoráld túl a szobát! (Egy másik olcsó és szórakoztató módja a gyerekszoba dekorálásának az, ha valamilyen vidám, mintás csomagolópapírral díszíted a szoba falait, mintha posztert használnál. Ez nem csak hogy jól mutat, de bármikor könnyedén le is cserélheted!)
A kiságy
A legtöbb babakönyv azt tanácsolja, hogy nem szükséges külön kiságyat venni, amikor még nagyon pici a baba, mert a kicsi úgyis jobban érzi magát egy mózeskosárban vagy bölcsőben. Ennek ellenére én nem vagyok meggyőződve arról, hogy a babák feltétlenül jobban érzik magukat így, és jobban alszanak ezekben a fekvőalkalmatosságokban. Már korábban is említettem, hogy én jobban szeretem, ha a babák az első naptól fogva a nagy rácsos ágyat használják. Soha nem tapasztaltam, hogy ez bármi problémát okozott volna később, amikor már kinőtték a mózeskosarat, és az egész éjszakát a saját szobájukban kezdték tölteni.
Amikor kiválasztjátok a kiságyat, ne felejtsétek el, hogy ez lesz a baba fekhelye legalább 2-3 évig, ennél fogva elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja majd a kisgyerek ugrándozását is a későbbiekben.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elválási félelem

Egy-két éves gyerekeknél az ún. animisztikus gondolkodásig jut el a gyerek, ami azt mutatja, hogy …

Leave a Reply