Kezdőlap / Fogyókúrás receptek / Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 recept

Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 recept

Hozzávalók:
1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli

fejenként 2-3 tojás

2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)

2-3 evőkanál olívaolaj

1 csapott evőkanál tengeri só

Elkészítés:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd – a vizet leszűrve róla – hűlni hagyjuk.

A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.)

Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.

Tanácsok:
Javasolt ital: száraz rose bor, vagy édesítőszerrel készült limonádé.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zabpelyhes palacsinta (update1) recept

Hozzávalók: -6 evőkanál zabpehely -2-3 tojás -1 teáskanál olívaolaj -kicsi gesztenyemassza -tej Kapcsolódó fórumok:zabpelyhes palacsinta …

Leave a Reply