Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Bunyó Karácsonyig (Botte di Natale)

Bunyó Karácsonyig (Botte di Natale)

A Bunyó karácsonyig című film egy nagyszerű olasz western-vígjáték, amelyben Bud Spencer és Terence Hill játszák a főszerepet. A film egy a vadnyugaton játszódóak közül való, de nem az a klasszikus western, amiben halomra lövik egymást az emberek. Ez egy szelídebb fajta western film, az úgynevezett spagetti-westernek egyike. Természetesen ebben is benne vannak a „gonosz gonoszkodik és a jó megbünteti érte” elemek, de jóval szelídebb formában. Ahogy már megszokhattuk, a két nagy színész elsősorban nem pisztollyal és puskákkal szerez érvényt a gonoszok fölött, hanem ököllel. Bár néha azért szükség van a fegyverforgatásra is a filmben. Ahogy a filmben elhangzik: „Travis a gyorsabb, de a papa az erősebb”. A filmben Terence Hill játsza Travis-t, a gyorskezű tüzelőt és Bud Spencer Mózes, a többgyermekes apát, akinek az ökle a fő fegyvere. A filmben a két főhős – akik egyébként testvérek – eleinte nem nagyon jönnek ki, de végül a körülmények hatására összefognak. A nagymama megkéri Travis-t, hogy fivérével és annak családjával együtt látogassák meg karácsonykor. Mózes nem nagyon akar menni, mert legutóbb az anyjuk szélnek eresztette Mózes lopott lovait, így Travis és Mózes családja cselhez folyamodnak. A család titokban elmegy a nagymamához, Travis és Mózes pedig egy veszélyes bűnözőt üldözve jutnak el a mama házához. Persze mindeközben rengeteg kötekedés és utánuk verekedés következik be, amikor ugyanis a rosszfiúk újra és újra kikapnak. Végül sikerül eljutni a nagymama házához, ahol illő befejezésként egy végső, nagy bunyó veszi kezdetét, természetesen a szokásos végeredménnyel.
Némi extra infó a filmről: elvileg Az ördög jobb és bal keze 3. része lett volna. És ebben a filmben játszott utoljára együtt a modern kor Stan-ja és Pan-ja.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply