Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Cartoon Network

Cartoon Network

A Cartoon Network egy amerikai kábeltelevíziós társasághoz tartozik és az egész nap folyamán animációs filmeket sugároznak. A Cartoon Network rövidítése CN, mely 1992 október 1-jén kezdte el vetíteni műsorait, tehát már 19 éve szórakoztat. Amerikában indult, a műsor szinte azonnal elterjedt egész Európa szerte. A Cartoon Network olyan sorozatokat vetít és vetített, mint a Dexter Laboratóriuma, a Pindúr Pandúrok.
Magyarországon a csatorna este 9-ig sugározza az adásokat, mivel a Cartoon Network leginkább a gyerekek számára készült, ők élvezik adásaikat. Ilyen műsorokat vetítenek első sorban, mint a Tom és Jerry, Bolondos dallamok. A Cartoon Networkon futó első mese a Tapsi Hapsi volt, a későbbiekben olyan meséket vetítettek, mint Frédi és Béni, vagy éppen a Jetson család.
A Cartoon Network igényes és kellemes szórakozás, mindenképpen jó dolog, ha hetente legalább pár órát ennek a csatornára fordítunk.
A csatornát három nyelven nézhetjük, természetesen az angolon kívül, ezek a lengyel, a magyar és a román. 2009. október 1-jétől a lengyel adás teljesen külön van, a román változat van lefordítva magyarra. A Cartoon Network a világ többi országában is jelen van, skandináv változattal is rendelkezik, ez 2000-ben indult el. További változatai a következők: spanyol, ausztrál, japán, latin-amerikai, délkelet-ázsiai, török. Cartoon Network még ugyan alig lépett ki a gyermekkorból, de átöleli és körbehálózza a világot. Nincs a világnak olyan szeglete, ahol a gyerekek és felnőttek ne néznék örömmel és jókedvvel a csatorna sorozatait, csak ajánlani lehet mindenkinek!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás