Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / CNN International

CNN International

A CNN International nemzetközi sugárzású, hírközlő csatorna. Tulajdonosa a Time Warner médiavállalat, társcsatornája a CNN, amely Észak-Amerikában fogható.
Aki tud egy kicsikét angolul, legalábbis érti a nyelvet, annak nagyon ajánlatos a CNN Internationalt nézni, hiszen pillanatokon belül értesül azokról az eseményekről, például amikor elnökválasztások vannak, szinte rögtön megtudjuk mi a helyzet, a híreket percről-percre, óráról órára közli. Első sikerét az öbölháború eseményeiről való tájékoztatással érte el, azóta azonban saját gyártású programok is előtérbe kerültek, nemzetközivé 1998. óta vált a CNN International. 2009-től pedig megint csak újabb műsorokkal találkozhatunk, mely nemcsak Amerika lakosságát, hanem a világ egészét érdekelhetik. Alapprogramok között találjuk a híreket, az üzletet, a sportot és itt csak gondoljunk a férfiakra, valamint egyéb hírműsorokat is, mivel a CNN International az egész világot célozza, vagyis programjai az egész társadalomnak, a világ minden lakójának szólnak. Az Európai főműsor időt is figyelembe vette a CNN International, ezért az idő eltolódásnak megfelelően indítottak szintén közérdekű programokat, ezek között találunk üzleti programokat, a világgal és a világon bekövetkezett eseményekkel kapcsolatos híreket. A tévének saját arca és arculata van, ezzel kedveskedtek nekünk, nézőknek, mivel ez egy merőben új szokás a csatorna életében. Európán kívül még Ázsiában is elérhető a csatorna, bár ott gondok vannak még az eltolódás miatt.
Egy azonban biztos: a CNN International megszületett, mint amerikai „állampolgár” és világfivá nőtte ki magát napjainkra.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex, Drog, Iggy Pop

Danny Boyle mára kultuszfilmmé vált alkotása, a Trainspotting még 15 év után is aktuális, sőt, …

Hozzászólás