Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Chloe – A kísértés iskolája

Chloe – A kísértés iskolája

Az Atom Egoyan rendezte Chloe című amerikai-kanadai-francia thrillert 2011 áprilisában mutatták be a hazai mozik. A film a 2003-ba készült Nathelie című francia alkotás remake-je, melyben a címszerepet Emmanuelle Béart alakította Anne Fontaine filmjében.

A történetben a sikeres nőgyógyászként dolgozó, középkorú Catherine (Julianne Moore) arra kezd gyanakodni, hogy férje, a diáklányok körében nagy népszerűségnek örvendő professzor, David (Liam Neeson) megcsalja őt. Annak érdekében, hogy kiderítse mi is az igazság, megbízza a gyönyörű luxus prosti Chloe-t (Amanda Seyfried) férje elcsábításával. Az együttlétekről aztán részletes beszámolókat kér tőle.

Chloe azonban nem egy egyszerű utcalány, hanem igazi profi, a szó minden értelmében: egyszerre csábító nő, megértő lelki társ, ha kell, akkor odaadó barátnő, és persze mindenekelőtt a vágy egyszerű tárgya, a bukott angyal, vagy a vígasztalára szoruló kislány. Amanda Seyfried elég meggyőző a bonyolult szerepben, jó játssza el, hogy a férj és a feleség azt lásson benne, akit csak akar, az illúzió mestere a szerelemben is. Chloe egy étteremben fut össze a párral (talán nem épp véletlenül), de addig a férjjel való kapcsolatáról csak a hosszú elbeszélések nyomán értesülünk. Az érzéki történteket hallgatva az asszonyban felébrednek a rég elfeledettnek hitt vágyak, melyek Chloe figyelmét sem kerülhetik el. De még nem sejti, hogy ezzel micsoda veszélyt szabadít magára és a családjára.

rendező: Atom Egoyan
forgatókönyvíró: Erin Cressida Wilson
zeneszerző: Mychael Danna
operatőr: Paul Sarossy

szereplők:
Amanda Seyfried (Chloe)
Julianne Moore (Catherine Stewart)
Liam Neeson (David Stewart)
Max Thieriot (Michael Stewart)
Meghan Heffern (Miranda)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás