A birsalma sajnos, sokak által elfeledett gyümölcs, pedig nagyon sokféleképpen felhasználható az étkezések során Fanyar íze miatt nem is kedvelik, de vitamintartalma és élelmi rost -tartalma miatt többet kellene fogyasztani e gyümölcsből. Birsalmából készíthetünk kompótot, lekvárt és birsalmasajtot, de eltehetjük cukor nélkül is mártásnak, levesnek. Kompót Ha kompótnak tesszük el, …
Érdekel a cikk folytatása? »Póréhagymás rizottó citromos hallal, hagymabefőtt
Hozzávalók: 1,25 liter zöldségleves 2 evőkanál olívaolaj 3 póréhagyma, felszeletelve 440 g arborio vagy rizottórizs 50 g parmezánreszelék vagy -forgács 2 evőkanál citromlé őrölt fekete bors citromos hal 60 g vaj 2 teáskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem 4×180 g fehér halfilé 2 evőkanál citromlé A rizottóhoz …
Érdekel a cikk folytatása? »