Szükségünk lesz 1,4 liter vízre, 1 kilogramm cukorra, 1 evőkanál rózsavízre, 20 deka tejporra, lisztre, 1/4 olvasztott vajra, zsíros tejre, szódabikarbónára és olajra a sütéshez. Elkészítési ideje körülbelül két óra. Összekeverjük a tejport, a lisztet és a szódabikarbónát, majd hozzámorzsoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet is, hogy egy kemény, de …
Érdekel a cikk folytatása? »Angol körtepuding
Melegítsük elő a sütőt 180 ˚C-ra. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazunk ki. A kávéra öntsük rá a forró vizet, és hagyjuk állni, nagyjából négy percig, majd szűrjük le. A pörkölt mogyorót daráljuk le finomra. A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, karikázzuk egy kisebb tálba, és öntsük le narancslével.A vajat …
Érdekel a cikk folytatása? »Hideg receptek forró nyárra – Gyümölcssaláta japán naspolyából vagy őszibarackból és cseresznyéből
Ez a könnyű és egyszerűen elkészíthető gyümölcssaláta nemcsak a gyerekeket csábíthatja uzsonnára, hanem könnyű és dekoratív desszertként szolgálhat akár egy ünnepi ebéd befejezéséül is. Kétféleképpen készíthető el: natúr yoghurt felhasználásával az alakjukat féltőknek vagy kalóriadúsabban, a jellegzetes olasz „mascarpone” vagy tejszín(hab) felhasználásával. A japán naspolya Japánban és Kínában honos gyümölcsfa. …
Érdekel a cikk folytatása? »Csokis piskótás kávérolád
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét, még kevesebb azok száma, akiknek egy forró nyári napon ne esne jól valamilyen hűsítő finomság. Nekik szól az alábbi finom, könnyed desszert receptje, amit könnyen elkészíthető és igencsak látványosan néz ki. Hozzávalók 8 személyre 200 gr étcsokoládé 200 gr finomított kristálycukor …
Érdekel a cikk folytatása? »Málnás-kávés alagút
Kibélelünk fóliával egy 1,5 literes négyszögletes sütőformát, és mélyhűtőbe tesszük. A kávéőrleményt leforrázzuk 100 ml-nyi, majdnem forrásban lévő tejjel, és néhány percre állni hagyjuk.A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a maradék tejjel és a (kukorica)liszttel. Egy lábosba átöntve addig főzzük, míg krémessé nem sűrűsödik. A még forró krémet …
Érdekel a cikk folytatása? »