A sztrapacska egy szlovák eredetű étel, nagyon közkedvelt, mert viszonylag gyorsan elkészíthető, nem túl költséges és roppant ízletes étel. Fogyasztási módja tájegységenként változó. Szokták juhtúróval, tejföllel, de akár savanyú káposztával is készíteni, mellé marhapörköltet tálalva.Hozzávalók: 2-3 szem burgonya, kb. 30 dkg liszt, 2 db tojás, só, bors, szalonna, juhtúró, tejfölEgy …
Érdekel a cikk folytatása? »Az a csodálatos római tál
A római tál nem más, mint egy cserépedény, amit igen sokrétűen fel lehet használni. Készíthetünk benne mindenféle húst, halat, zöldséget, rizottót sőt még lekvárt is főzhetünk benne. A római tálat mielőtt sütéshez használjuk kb. 20 percig hideg vízbe kell áztatni. Erre azért van szükség, mert a beáztatáskor felvett vizet a …
Érdekel a cikk folytatása? »