A hüvelyi gombás fertőzés egy gyakori, zavaró, kellemetlen fertőzési forma a nők körében. Biztonságosan és hatásosan lehet kezelni akár recept nélkül kapható készítményekkel is. A hüvelygomba tünetei: A gombás fertőzés e fajtája súlyos viszketést okoz, gyakran pedig túró szerű hüvelyi folyást. Általában ilyenkor a vagina és környéke vörös, duzzadt és …
Érdekel a cikk folytatása? »Milyen a jó kelt tészta?
A kelt tészták olcsók, de időigényesek. Többféle sütemény készíthető belőlük. Elkészítésénél ügyelni kell arra, hogy a meleg konyhában dolgozzunk, és a felhasználásra szánt liszt ne legyen hideg. Minden alapanyag, amit felhasználunk szoba-hőmérsékletű legyen. Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben kevés cukor hozzáadásával feloldjuk az élesztőt. Amikor a tej …
Érdekel a cikk folytatása? »Diós és mákos bejgli
A diós és mákos bejgli nélkül elképzelhetetlen, a karácsony és a húsvét. Azonban keveseknek sikerül minden alkalomra tökéletes bejglit sütni. A tésztánál nagyon fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérséklet legyen. A liszt és az élesztő aránya ugyanilyen fontos. 50 dkg liszthez 0,5 dkg élesztőt adjunk.,ha többet teszünk hozzá, sütésnél a tészta …
Érdekel a cikk folytatása? »Pizzakészítés otthon
Nem csak az olasz konyha szerelmesei rajonganak a pizzáért. Szinte minden korosztály kedveli ezt az otthon is elkészíthető finomságot. Nem túlzás azt állítani, hogy a pizzát valóban a világ minden táján ismerik az emberek. Az igazi olasz pizzán valójában igen kevés a feltét és a tésztája nagyon könnyű és vékony. …
Érdekel a cikk folytatása? »A candida diéta
Ha bélflóránk egyensúlya felborult a candidiasis miatt, fontos, hogy helyreállítsuk az emésztést. A kezelés mellett mindenképpen diétára van szükség. Habár a candida diétát elsősorban a gomba elszaporodásának megfékezésére találták ki, hatékony fogyókúrának is bizonyul, így az is alkalmazhatja, aki meg szeretne szabadulni néhány kilótól. Az étrend szigorú megkötéseket tartalmaz, de …
Érdekel a cikk folytatása? »A habzóborok készítése
Elég sokan szeretik a pezsgőt. Legtöbbször neves ünnepeken szokták fogyasztani, mint például születésnap, névnap, esküvő, ballagás, szilveszter. De azt kevesen tudják, hogy hogyan is készül. Mert nagyon érdekes, hogy sokáig habzik a pezsgő. A pezsgőben és az üdítőitalokban a habot és a buborékokat az erjedés és a borkészítés során melléktermékként …
Érdekel a cikk folytatása? »